Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17162215 www.bgdnes.bg

С 10 души "Левски" започна с победа в Благоевград

"Левски" започна успешно пролетния дял от шампионата с победа 2:1 при гостуването си на "Пирин". Мачът в Благоевград обаче изобщо не бе лесен за "сините". Те трябваше да играят от 34-ата минута с човек по-малко след червен картон на Хосе Кордоба, фаулирал откъсващия се сам срещу вратаря Андреев Юго Комано.

Преди това "Левски" откри резултата още в 7-ата минута с гол на Марин Петков. Той направи добавка след шут на Рикардиньо и спасяване на Ковальов. Четвърт час след началото "орлетата" изравниха след бърза контраатака и точен удар на Комано.

Реклама

Въпреки че вече бяха с 10 души на терена, футболистите на треньора Николай Костов отново излязоха напред. В 40-ата минута Рикардиньо открадна топката от защитника на "Пирин" Маду Диане и прати топката в мрежата. След почивката "сините" продължиха да са по-стабилният тим на терена и не допуснаха ново изравняване.

"За качеството на играта на този терен очаквахме да бъдем затруднени. Отборът ни беше по-добър. Поздравявам даже играчите си за тази всеотдайност, игра и трите точки. Представихме се доста добре и успешно през второто полувреме, когато играхме с човек по-малко. Пресирахме противника по целия терен и ги задължихме да играят с дълги топки, контролирани от нашата защита. Беше важно за нас да спечелим три точки, защото се завъртя енергия. Имаме добра колективна игра. Не искам да изпадам в някаква еуфория. Трябва да мислим как да подобряваме играта си и да затрудняваме нашите противници. Здраво сме стъпили на краката си. Знаем какви цели гоним и как да ги преследваме", каза старши треньорът на "Левски" Николай Костов.

Четете още

efbet Лига се завръща с дерби за върха

efbet Лига се завръща с дерби за върха

"Левски" е шампион по фенове

"Левски" е шампион по фенове

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама