Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17171899 www.bgdnes.bg

Димитър Бербатов и Стилиян Петров: Лъжат, че има разцепление между нас

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов и членът на екипа му Стилиян Петров заявиха, че вече 3 години в битката за БФС няма правила. Двамата изразиха надежда, че все пак следващият конгрес, насрочен за 15 март, ще бъде прозрачен и ще премине без машинации. Освен това обявиха, че информациите за разцепление между тях са лъжа. 

"Ние идваме от спорт, който е свързан с труд, амбиция, упорство, инат, характер - всички качества, нужни за да успееш в живота. Дори и да има моменти, в които виждаш, че се удряш в стена, ти си казваш "Трябва да я пробия или да скоча над нея" и продължаваш напред, за да стигнеш там, закъдето си тръгнал. Мисля, че дисциплината и качествата, които сме развили покрай спорта ни помагат, за да можем да извървим този 3-годишен път. Къде по-лесно, къде по-трудно, но крачим напред.", заяви Бербатов в "120 минути".

Реклама

"Вече 3 години виждаме, че няма правила в тази борба. Прескачат се или не се спазват. Ние от три години се борим с това. Винаги гледаме с положителна нагласа, че нещата ще се случат. Въпреки че не се спазват определени правила, ние ще стигнем до края, който се вижда.", продължи голмайстор №1 в историята на нациолния тим.

“Ако конгресът се проведе по прозрачен начин, не мисля, че някой би имал очите да обжалва. Подготвяме се за някакви номера, заради неща, които са се случвали преди, но все пак имаме обещание на Михаил Касабов, че всичко ще е прозрачно и по правилата и ние го призоваваме да ги спазим. Апелирам той или Изпълкомът, ако е колективно решение, да позволят да има журналисти за конгреса, за да се покаже, че всичко е нормално”, добави Бербатов. 

Дългогодишният капитан на националния ни отбор Стилиян Петров също вече три години се бори за промяна в българския футбол.

"Сблъсквахме се с много неща, за които не бяхме готови. Аз не мисля, че някой може да е подготвен за такава битка. Не мисля, че в някоя друга федерация се е водела такава битка, да се е говорило толкова - не само за футбол, а за съдилища, политика, намеси. Българският футбол е на колене от много години, през тези 3 години станахме смели. Много е трудно.

Нещата, които излязоха в последните няколко месеца - че не сме заедно, че сме разделени. Това е една голяма лъжа. Димитър ме познава много добра и знае моята лоялност. Знаехме, че тази битка ще бъде дълга, той знае моята позиция. Аз ще го подкрепям до края, независимо какъв е резултатът. Вече трети път обикаляме страната, показваме уважение към футболната общественост. Това е неизбежна част българският футбол да върви напред.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Всички кандидати се опитват да се борят за доброто на българския футбол. Стига да имат моралния компас да търсят правотата и да се проведе този конгрес. Всеки си има различни мнения и виждания. Всеки един човек има право да се кандидатира за президент. Тук идва въпросът какъв екип имаш, как работиш. Ние сме помислили всяка една стъпка. Ние сме готови да приложим тази промяна за доброто българския футбол и клубове. Това, което виждаме ние по обиколките, е, че 3 години по-късно се задават същите въпроси.

Когато няма какво да криеш, не виждам какъв е проблемът да има излъчване на конгреса. Тогава може да се види как протича един конгрес. Общността може също иска да види как се случват нещата, как се води един конгрес, какво се прави. Футболът е феномен. Не виждам, когато не криеш нищо, защо да не пуснеш медиите", заяви Петров.

Четете още

Бербатов в Русе: Не подписвайте хвърчащи листове!

Бербатов в Русе: Не подписвайте хвърчащи листове!

Христо Запрянов: Няма да се кандидатирам за шеф на БФС!

Христо Запрянов: Няма да се кандидатирам за шеф на БФС!

Реклама
Реклама
Реклама