Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17996266 www.bgdnes.bg

Станислав Генчев реже "Лудогорец" заради "Левски"

Станислав Генчев е отказал на "Лудогорец" заради "Левски", научи "България Днес". Разградчани са другият клуб с интерес към треньора на "Крумовград".

Преди дни шампионите се свързали със специалиста с предложение да поеме тима, въпреки че Георги Дерменджиев ги изведе до 13-ата титла. Генчев е отхвърлил офертата им, споделят близки до него. "Лудогорец" със сигурност предлагат по-добра заплата, но той вече е дал дума на собственика на "Левски" Наско Сираков да поеме "сините". В клуба се подготвят след последните мачове от сезона в неделя да бъде обявен за треньор на тима. В щаба му ще бъдат две бивши звезди на "Левски" - Живко Миланов и Дарко Тасевски.

Реклама

Самият Генчев се изпусна за преминаването си на "Герена" в тв интервюто след мача на "Крумовград" със "сините" (0:1). След това пред другите медии каза, че интерес към него има и от втори клуб.

"Станислав Генчев е на път да изкачи едно по-високо стъпало в треньорската професия, коментира пред "България Днес" опитният треньор Стойчо Стоев, който е водил както "Лудогорец", така и "Левски". При втория престой на Стоев в Разград Станислав Генчев е негов помощник. 

"Надявам се Генчев да развие своите качества и в голям клуб като "Левски" - казва Стойчо Стоев. - Напрежението ще бъде повече, а търпението към него по-малко. Но както един талантлив юноша трябва да се пребори за място в мъжкия футбол, така и при треньорите е нужно да се мине през етап на утвърждаване в клуб с високи цели. На Генчев при всички случаи ще му бъде нужно време. Дори светила в професията като Юрген Клоп в "Ливърпул" и Микел Артета в "Арсенал" не постигнаха веднага големи резултати. Дано и в България треньорите да получават нужното време, за да развият своите отбори."

Четете още

Станимир Стоилов ИЗРИГНА: Спонсорът си назначи Даниел Боримиров в "Левски", за да си прокарва интереса

Станимир Стоилов ИЗРИГНА: Спонсорът си назначи Даниел Боримиров в "Левски", за да си прокарва интереса

Станислав Генчев ПОТВЪРДИ за "Левски", прощава се с "Крумовград"

Станислав Генчев ПОТВЪРДИ за "Левски", прощава се с "Крумовград"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама