Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18071750 www.bgdnes.bg

Гонят арестуваните фенове на ЦСКА от стадиона

Част от нахлулите фенове на стадион "Васил Левски" по време на баража между ЦСКА-София и ЦСКА 1948 скоро няма да стъпят на мач. Петима от тях бяха арестувани и ще понесат възможно най-тежките наказания според закона. Срещу тях е образувано досъдебно производство и се очаква в бързи срокове да бъдат осъдени. Те няма да имат право да присъстват на мачове в следващите най-вероятно две години. Преди време същата санкция изтърпя лидерът на "червената" агитка Иван Велчев-Кюстендилеца, който би с колан фенове на "Локо" (Пд) на пистата на стадиона в парк "Лаута". Сега той влезе в ролята на миротворец и опитваше да убеди побеснелите ултраси да се приберат в Сектор "Г" след ексцесиите. Един от тях му възрази, заради което получи два бързи удара в лицето...

Полицията опитва да установи самоличността и на други от ултрасите, които бяха най-дейни в мелето, което временно прекрати мача. Голяма част от тях бяха с маски, което прави разпознаването им трудно за властите.

Реклама

От БФС също готвят тежко наказание за ЦСКА след ексцесиите. Очаква се "червените" да бъдат наказани за 6 мача без публика, като санкцията ще започне да тече от следващия сезон. Допълнително утежняващо вината обстоятелство е факта, че делегатът на мача също е ударен от фен.

Президентът на БФС Георги Иванов-Гонзо призова за спешни мерки срещу футболното хулиганство.

"Призовавам институциите и съответните компетентни органи да вземат възможно най-крути мерки за справянето с проблема с футболното хулиганство - казва Гонзо в официално изявление. - Както неведнъж съм подчертавал, ако не се предприемат незабавни и категорични действия, последствията може да бъдат фатални."

След грозните сцени на стадион "Васил Левски" фенове на ЦСКА показаха и добрата си страна. Запалянковци на "червените" са помогнали на възрастни хора да се спасят от пожар на столичната улица "Иван Асен".

Четете още

ЦСКА-София обяви сезона за най-срамния в историята, казаха кога ще има промени

ЦСКА-София обяви сезона за най-срамния в историята, казаха кога ще има промени

Погром на стадион "Васил Левски"! Ултрасите на ЦСКА-София нахлуха на терена, армейците излетяха от Европа

Погром на стадион "Васил Левски"! Ултрасите на ЦСКА-София нахлуха на терена, армейците излетяха от Европа

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама