Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18436779 www.bgdnes.bg

Клубната легенда Марин Бакалов: Историята задължава "Ботев" (Пд)!

Отборът трябва да играе като Испания на европейското

"Ботев" (Пд) има качества да елиминира "Марибор" в Лига Европа. В това е категоричен легендата на "жълто-черните" Марин Бакалов. Българският тим има аванс от 2:1 след първия мач, а реваншът е тази вечер от 21:15 часа в Словения.

"Резултатът от първата среща е добър. "Ботев" изиграха един хубав мач. Едва ли обаче има някой, който си прави илюзията, че реваншът ще бъде лесен. Играчите трябва да са подготвени за сериозна битка. "Марибор" показаха, че имат потенциал и качествени играчи. Историята задължава футболистите на "Ботев". Ще стане оспорван мач", категоричен е Бакалов пред "България Днес". До неотдавна той беше абсолютен рекордьор с най-много изиграни мачове в елитния ни футбол (454), но беше задминат от Георги Илиев. С екипа на "Ботев" Бакалов е изиграл 18 срещи в евротурнирите, в които е отбелязал 4 попадения.

Реклама

"Футболистите на "Ботев" показаха, че имат качества, новите попълнения са добри. Има всички шансове да се надяваме да продължат в следващия кръг. Това минава през една добра мотивация, която вярвам, че треньорът Душан Керкез е вдъхнал на играчите си. Практиката показва, че отбор, който излиза само да пази резултата, обикновено не завършва с добър край. Вижте една Испания как стана европейски шампион. Във всяка една среща излизаше да доминира и да държи инициативата, без значение срещу кой отбор. Показаха добър футбол. Надявам се по същия начин да подходи и "Ботев". Отстраняване на "Марибор" ще е страхотен успех", завършва Марин Бакалов.

Керкез предупреди за тежка битка

Старши треньорът на "Ботев" (Пловдив) Душан Керкез очаква голяма битка на реванша срещу "Марибор". Той говори на летище Пловдив преди заминаването на тима за Словения вчера.

"Всички гледат напред. Знаем, че в Европа не е лесно. Знаем, че "Марибор" има много опит и ще е битка. Вярвам, че детайлите ще решат кой ще продължи напред", коментира босненският треньор.

"Ако искаме да продължим към следващия кръг, трябва да отбележим гол. Видяхме какви грешки сме допуснали, сега трябва да бъдем концентрирани във всички 90, а може и повече минути", добави Керкез. 

Четете още

400 хил. евро лапа "Ботев" за Папазов

400 хил. евро лапа "Ботев" за Папазов

"Ботев" срещу "Панатинайкос", но само ако бие "Марибор"

"Ботев" срещу "Панатинайкос", но само ако бие "Марибор"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама