Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18470284 www.bgdnes.bg

ЦСКА-София изпусна дузпа, после си вкара автогол и загуби от "Лудогорец"

ЦСКА-София за пореден път си тръгна с празни ръце от Разград, губейки с 0:1 гостуването си на "Лудогорец". Двубоят бе от първи кръг на новия сезон в Първа лига. 13-кратният шампион на България не бе убедителен през първата част, когаго гостите от София владееха повече топката и създадоха опасности.

В 31-ата минута Тобиас Хайнц даде извеждащ пас към Джонатан Линдсет, който навлезе в наказателното поле на "Лудогорец", където бе препънат от Оливие Вердон. Съдията Никола Попов първоначално не отсъди дузпа, но Георги Кабаков се намеси в ролята си на ВАР асистент и привика главния арбитър да преразгледа ситуацията. Попов промени първоначалното си решение и посочи бялата точка, като дори показа жълт картон на Вердон. Тобиас Хайнц изпълни дузпата право в средата на вратата, но Серджио Падт спаси с крак. Любопитното е, че това бе първа дузпа за ЦСКА при гостуване на "Лудогорец" в Разград в 23 мача до сега.

Реклама

След почивката "червените" се сринаха и не показаха и помен от добрата си игра през първото полувреме. При едно центриране отдясно Християн Петров си вкара автогол в 53-ата минута. До края "Лудогорец" можеше да удвои преднината си, но Кайо Видал нацели лявата греда в добавеното време на мача. Това бе четвърти пореден успех на "орлите" над "армейците".

Само след няколко дни, в сряда от 21:00 часа, "Лудогорец" е домакин на "Динамо" (Минск) в мач от втория предварителен кръг на Шампионска лига.

Четете още

Тестват Георги Дерменджиев срещу ЦСКА

Тестват Георги Дерменджиев срещу ЦСКА

Бившият треньор на разградчани Стойчо Стоев:
"Лудогорец" ще продължи напред

Бившият треньор на разградчани Стойчо Стоев: "Лудогорец" ще продължи напред

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама