Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18476366 www.bgdnes.bg

Нико Уилямс за пет години в "Барса"

*След препоръка на Стоичков

*Ръководството на каталунците вече задвижи трансфера, вади 58 млн. евро

Ръководството на "Барселона" иска да привлече на всяка цена най-добрия играч от финала на европейското първенство - Нико Уилямс. Футболистът на "Атлетик" (Билбао) също има желание да продължи кариерата си в тима от "Камп Ноу" през новия сезон.

Нико ще бъде първото ново попълнение, което "Барса" ще опита да се осигури. Едва след това ще се мисли и за евентуалното привличане на друг испански национал - Дани Олмо.

Реклама

"Барселона" вече е предложил петгодишен договор на Нико Уилямс, а сделката се очаква да бъде завършена в следващите дни, най-късно до края на този месец, съобщават испанските медии. Клубът ще активира клаузата за откупуване, която е в размер на 58 милиона евро. Финансистите са изчислили, че каталунците могат да си позволят такава сделка, без финансовият феърплей да бъде нарушен.

Лично клубната легенда Христо Стоичков е посъветва "Барса" да вземат Нико Уилямс веднага.

"Препоръчвам го. Лапорта и Деко не трябва да се съмняват, че той е играч за "Барселона". Може да играе като крило, централен нападател или фалшива деветка. Нико може да направи голяма разлика. Сега, когато имаме нов стадион, трябва да изградим конкурентен отбор", сподели Стоичков.

"Барса" вече води преговори и с Дани Олмо, като може да му предложи шестгодишен договор. Според него играчът ще печели по-малко в първите сезони, за да се запазят финансовите изисквания. От третия сезон Олмо би получавал по-висока заплата. Според германските медии испанският национал ще бъде на разположение през следващите седмици за всеки, който предложи 60 милиона евро за неговия трансфер.

Четете още

Най-шантавите прически на Евро 2024

Най-шантавите прически на Евро 2024

Ето ги постиженията на Евро 2024

Ето ги постиженията на Евро 2024

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама