Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18522454 www.bgdnes.bg

Треньорът на ЦСКА Томислав Стипич вече крещи на български

Треньорът на ЦСКА-София Томислав Стипич вече се кара на играчите на български език. Това се чу по време на дебютната му победа с 3:1 над "Хебър" в Първа лига. Мачът се игра без публика на стадион "Васил Левски" и наставленията на треньорите ясно се чуваха. Босненецът сериозно напредва с езика и започва все по-добре да комуникира с българските играчи. Още при пристигането си Стипич обяви, че ще учи езика, и напредъкът му за по-малко от два месеца е видим. Той владее перфектно също английски и немски език. За разлика от него, други треньори на ЦСКА от бивша Югославия като Миодраг Йешич и Люпко Петрович така и не научиха български за години у нас.

Срещу "Хебър" тимът от Борисовата градина отново започна с четирима родни играчи в титулярния състав, които оправдаха доверието. Станислав Шопов откри резултата, а Георги Чорбаджийски вкара първия си гол за мъжкия отбор на ЦСКА в официален мач. На вратата застана Иван Дюлгеров, а Християн Петров бе стабилен в защита.

Реклама

"Аз съм треньор и трябва да се грижа за уменията на своите футболисти - заяви Стипич след победата. - Ако идват от България и имат качеството - супер, ще ги пусна да играят. Трябва да печелим мачове и в същия момент трябва да развиваме тези млади играчи. Само така ще имаме успех."

Най-щастлив след победата над "Хебър" бе Георги Чорбаджийски, който бе избран за играч на мача след красивия си първи гол за клуба. Оказа се, че той е допълнително надъхан от брат си Божидар Чорбаджийски, който преди години бе капитан на ЦСКА. "Казах ти, че ще вкараш!", обърна се чрез видео Божидар към брат си след края на мача.

"Доста време чаках този момент - каза от своя страна Георги. - Изключително съм щастлив и се надявам да продължавам по същия начин. Страхотно е, когато има повече българи. Колективът е страхотен. Когато треньорът ти има доверие, играеш с разперени крила. Трябва да се науча да съм дисциплиниран и работлив, другите неща мисля, че си ги имам. Брат ми е всичко за мен. Чуваме се преди всеки един мач. Без него съм нищо."

Четете още

ЦСКА-София се побългарява, махат чужденци

ЦСКА-София се побългарява, махат чужденци

Новият треньор на ЦСКА: Искам да съм до живот в клуба!

Новият треньор на ЦСКА: Искам да съм до живот в клуба!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама