Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/18539610 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" не пуска Пьотровски при Мъри

*Турският "Гьозтепе" изпрати оферта за звездата

*Квадво Дуа се завръща в игра за шампионите срещу "Динамо" (Минск)

"Лудогорец" не пуска звездата си Якуб Пьотровски във водения от Станимир Стоилов "Гьозтепе". Турският тим е изпратил официална оферта за поляка, твърдят местни издания.

"Треньорът на "Гьоз-Гьоз" отлично познава качествата на поляка от престоя начело на Левски и мачовете, които сините изиграха срещу Лудогорец", добавят от турските медии. Българският шампион иска около 10 млн. евро за голямата си звезда, но предложението на тима на Мъри е далеч от тази сума. Турците разчитат, че "орлите" ще намалят цената заради изтичащия през следващото лято договор на поляка, но от "Лудогорец" не са склонни на големи компромиси.

Реклама

Целта е игралият на Евро 2024 халф да бъде продаден в едно от топ 5 първенствата на Европа, каквото е желанието и на самия играч. Освен това "Гьозтепе" е нова в турската Суперлига и трудно може да се бори за призови места. Интерес към него има и от шампиона "Галатасарай", който вече отговаря на класата на Пьотровски, но официална оферта на този етап няма. Халфът е желан и в Бундеслигата, като от "Лудогорец" вече отхвърлиха едно предложение на стойност от 7 млн. евро това лято. Все пак "орлите" могат да намалят исканата сума от 10 млн. евро, тъй като могат да изпуснат полския национал като свободен агент следващото лято. 

Вчера "Лудогорец" замина за Унгария, където днес символично гостува на "Динамо" (Минск) във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Беларуският тим не може да домакинства в родината си, тъй като страната е съюзник на Русия във войната с Украйна. Първият мач в Разград завърши с победа с 2:0 за "орлите", които са абсолютен фаворит за продължаване в следващата фаза. В третия кръг те най-вероятно ще се изправят срещу азербайджанския "Карабах". 

За днешния мач на терена за "Лудогорец" се очаква да се завърне нападателят Квадво Дуа, който получи по-дълга почивка заради участието си с Швейцария на европейското първенство, а след това имаше и контузия. Най-вероятно нападателят ще се появи в игра през второто полувреме, а като титуляр отново ще започне Руан Крус. Същевременно очакваният трансфер на защитника Сонко Сундберг в "Арис" (Солун) почти сигурно ще пропадне, тъй като гръцкият тим привлече друг бранител. Дошлият от "Левски" Сундберг загуби титулярното си място в "Лудогорец" и клубът е склонен да го продаде.

Четете още

Умора налегна "Лудогорец" след 4 мача

Умора налегна "Лудогорец" след 4 мача

"Лудогорец" удари с 2:0 "Динамо" (Минск) и отново мечтае за Шампионската лига

"Лудогорец" удари с 2:0 "Динамо" (Минск) и отново мечтае за Шампионската лига

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама