Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/17601049 www.bgdnes.bg

ПЪРВО В "България Днес"! 2 години затвор за Семерджиев за фалшива шофьорска книжка (ОБНОВЕНА)

2 години затвор получи Георги Семерджиев, който уби Хариет и Христина при катастрофа през лятото на 2022 г. в центъра на София, за фалшива шофьорска книжка. Това стана ясно преди минути на последното заседание по това дело срещу бившия футболист в Софийския районен съд.

Делото бе за фалшивата шофьорска книжка, с която Семерджиев бе заловен преди трагичната катастрофа. Татуираният джигит твърдеше, че книжката му е истинска и я е изкарал в Швейцария.

Реклама

На базата на събраните доказателства и на разпитите на свидетелите Темида бе категорична, че на 14 февруари 2022 г. (само няколко месеца преди ужасяващата катастрофа) в София, Семерджиев е ползвал неистинско свидетелство за управление на МПС, на което е придаден вид, че е издаден от Конфедерация Швейцария, но това няма нищо общо с истината.

По време на заседанието защитата поиска от съда да направи запитване до Конфедерация Швейцария дали има издаван такъв документ с конкретният номер, който се разследва и на кое име е той. Това запитване бе меко казано несериозно, защото вече имаше такова запитване от страна на медии и разследващи, а отговорът бе, че Семерджиев никога не е изкарвал книжка в Швейцария.

Адвокат Мирослав Христов каза, че самите обстоятелства по ползването на документа са изцяло неустановени, предвид факта, че на тази дата шофьорската книжка не е иззета, а само вписана във фиша от служителите на отдел „Пътна полиция". 

Прокурор Мима Куцкова пък поясни, че има категорични данни, че от посочената страна не е издаден такъв документ за управление на превозно средство, а съдът намери искането на защитата на неоснователно. По думите на Куцкова обвиненият е извършил престъплението при пряк умисъл и не са на лице смекчаващи вината обстоятелства. 

Прокурорът поиска лишаване от свобода около средния размер на съответна норма, а тя е 8 години, но Темида даде на Семерджиев 2 години.

„Каквото прецени съдът", това бяха последните думи на Семерджиев преди да се произнесе Софийският градски съд.

Реклама

Очаква се адвокат Мирослав христов да обжалва решението на районните магистрати.

Тук  е важно да се поясни, че присъди от различен характер не се кумулират у нас, а Семерджиев бе осъден на първа инстанция за двойното убийство на Хариет и Христина на 20 години затвор.  Това означава, че 2-годишната му за фалшивата шофьорска книжка няма да бъде прибавена към 20-годишното му наказание. 

По делото за смъртта на Хариет и Христиан се очаква Апелативният съд в столицата да се произнесе в рамките на един месец.

Четете още

Очевидци преобръщат делото "Семерджиев"

Очевидци преобръщат делото "Семерджиев"

Опитват да потулят делото срещу Семерджиев

Опитват да потулят делото срещу Семерджиев

Реклама
Реклама
Реклама