Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/18164081 www.bgdnes.bg

Погват трафикант на наркотици, опитал да прекара над 3,5 кг кокаин през границата

Погват трафикант на наркотици, спипан при опит да прекара над 3, 5 кг кокаин през ГКПП Капитан Андреево. Окръжната прокуратура в Хасково повдигна обвинения на 22-годишния наркоразпространител. 

Теглото на кокаина е 3510 грама на стойност 730 080 лева, съобщават от пресцентъра на прокуратурата в Хасково.. Случаят е от 11 юни на граничния контролно-пропускателен пункт ГКПП Капитан Андреево.

Реклама

Опитът за трафик е станал в лек автомобил, който е бил управляван от младежът. Превозното средство е било отклонено за щателна митическа проверка, при която в тайник непосредствено до двигателя на лекия автомобил служителите на Агенция "Митници" открили три пакета с бяло прахообразно вещество, което реагирало на кокаин.

По случая е образувано досъдебно производство. С постановление на Окръжна прокуратура-Хасково водачът е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо него.

Последният случай на открит на ГКПП "Капитан Андреево" кокаин бе на 10 февруари т. г., когато 3,340 кг. наркотик бе открит в тайник на микробус. По случая съдът задържа под стража двама български граждани - предполагаеми подбудител и помагач.

Четете още

Условна за жената на Ембака, спипана с 1 кг кокаин

Условна за жената на Ембака, спипана с 1 кг кокаин

Човек на Къро излезе предсрочно от килията

Човек на Къро излезе предсрочно от килията

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама