Реклама
https://m.bgdnes.bg/lov_i_ribolov/article/17862241 www.bgdnes.bg

УДИВИТЕЛНО! Гигантска щука канибал улавя българин (СНИМКИ И ВИДЕО)

*Невероятна случка преживява Георги

*Водното чудовище, дълго 112 см, погълнало свой себепободен и издъхнало

Най-голямата щука в живота си улови български риболовец. Хищникът е дълъг цели 112 сантиметра и тежи 12,5 килограма. Още по-фрапиращото е, че водното чудовище се оказало лаком канибал. В търбуха на звяра откриват друга щука, която доближава двата килограма, но въпреки това се оказала жертва и била изядена от величествения хищник. 

Впечатляващата слука спохожда Георги Василев от Велико Търново. Той замята въдицата си в езеро в провинция Райнланд-Фалц в Германия. Българският майстор се съгласява да разкаже за "България Днес" своята невероятна история. 

Реклама

"С нетърпение дочаках празниците, за да открия риболова на щука след дългата 3-месечна забрана. Ранно ставане в почивния ден в 5:30, чаша кафе и 6:40 ч. бях на заветното място. Под строгия поглед на изгряващото зад гърба ми слънце сглобих пръчката, сложих една от най-уловистите ми блесни - стар немски модел клатушка, само 6 см дълга, и последва първо замятане", започва със сладкодумното си описание Георги. 

"Направих няколко оборота на макарата, усетих, че нещо атакува блесната без да се закачи. Забавих малко, последва още един бавен оборот и "нещото" при втората си атака беше вече хванато от другата страна на тройката, като последва бясно развиване на аванса... Веднага разбрах, че това не е от стандартните рибоци, които ловя обикновено тук, а именно от 2-3 кг докъм 6-7 кг. Вече знаех, че се боря с нещо доста по сериозно и е най-вероятно моята първа "зъбатка" над метър. Последва борба около десетина минути, като във всеки един момент очаквах евентуално късане, тъй като бях с флуорокарбон, а не с метален повод. За моя радост, съдбата бе на моя страна. След епична битка рибата бе в кепа,като метърът отчете 112 см, а кантарът - 12,5 кг", похвали се развълнуваният Василев. След това той има желание да подари живота на гигантската риба. Това обаче така и не се случва за негово съжаление. 

"Последва фотосесия. Благодаря за което на моя приятел Доминик Вебер. Рибата бе обгрижвана през цялото време, тъй като бях решил да я върна в родния й дом. За съжаление след близо 2 часа стоене във водата и опити да заплува отново рибата не оцеля. След последвалата "аутопсия" се оказа, че в пълния й стомах има друга погълната щука, далеч надхвърляща килограм, което явно бе причината рибата да не оцелее", казва рибарят. Георги живее в Германия, където през годините е хващал много щуки, но всички те до максимум 99 см. Горд е, че най-накрая е дочакал и екземпляр над метър. 

Билет в Германия - само след изпит

Майсторът Георги Василев информира, че за да ловиш риба в Германия, трябва да се преминат специални курсове. Обучението се провежда в рамките на два месеца. В него се разучават отделните видове риби, начина им на живот, периода на размножаване, минимално допустимите размери за улов и др. 

След това се държат специални изпити с тестове. Едва тогава се получана специален риболовен билет (ангелшайн), който на всеки 5 години се презаверява по местоживеене. В България подобна практика няма. Тук всеки може да си издаде годишен риболовен билет срещу символичната сума от 25 лева. 

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Уловиха НАЙ-ОГРОМНАТА пъстърва в България!

Уловиха НАЙ-ОГРОМНАТА пъстърва в България!

Щука великан пребори именяк край Скравена

Щука великан пребори именяк край Скравена

Уловиха бабата на щуките (ВИДЕО)

Уловиха бабата на щуките (ВИДЕО)

Ловят гигантски щуки - чудовища

Ловят гигантски щуки - чудовища

Реклама
Реклама
Реклама