Реклама
https://m.bgdnes.bg/lov_i_ribolov/article/18954649 www.bgdnes.bg

Секси българска рибарка вади риба звяр в Индийския океан

Лора Лейчева се похвали с трофея уаху

Българска хубавица улови удивителна риба от океана. Майсторката се казва Лора Лейчева и е от Стара Загора. Хубавицата се похвали с екзотичния улов пред "България Днес". Оказва се, че секси мацката е успяла да издърпа екземпляр от вида уаху, който е изключително рядък и ценен.

"Успях да хвана рибата от Индийския океан! Беше вълнуващо усещане, което никога няма да забравя. Адреналинът беше на максимум", споделя чаровницата. Лора опитва късмета си, докато е на почивка на Малдивите. С опитен водач навлиза с яхта във водите на океана и има късмета на кукичката й да се закачи причудливата риба.

Реклама

Уаху, както е името на рибата, на хавайски означава "вкусен". Месото й е считано за истински деликатес. Видът се среща в субтропични и тропически води. Разпознава се лесно по издължената си муцуна и синьо-зелената си горна част на тялото, която преминава в сребристо към корема. Тези хищници са с форма на торпедо и имат остри като бръснач зъби.

Рибата уаху може да бъде уловена на тролинг (влачене на примамки от лодка). Риболовците обожават да я ловят и това не е случайно. Водният звяр е изключително борбен и ваденето му от водата е невероятно предизвикателство. Уаху е една от най-бързите риби в океана. Може да достигне скорост от 80 километра в час. Единствено синият марлин и рибата сайфи са по-бързи. Среща се на дълбочина от 3 до 20 метра и при температура на водата от 2 до 30 градуса. На дължина достига до 2,5 метра, а теглото е максимум до 80 кг.

Подобно на рибата тон, уаху може да съдържа високи нива на живак, така че не е препоръчително да преяждате с нея. Но ако сте решили да изпитате незабравим екшън с въдица в ръка, то това е рибата, която търсите.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

ГИГАНТ! Черен амур 50 кг издърпан на яз. "Стефаново" (ВИДЕО)

ГИГАНТ! Черен амур 50 кг издърпан на яз. "Стефаново" (ВИДЕО)

Хайде стига, бе! Ловят кефали под метрото в София

Хайде стига, бе! Ловят кефали под метрото в София

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама