Реклама
https://m.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/17795706 www.bgdnes.bg

Подобриха шаранския рекорд на езеро Балатон (СНИМКИ)

Регистриран е нов официален рекорд в улова на шаран на Балатонското езеро в Унгария. Това стана по време на големия международен турнир "Интернационална балатонска купа за шаран - 2024". 

Късметът споходил местните риболовци от отбора на "Аквариус Тийм", а като майстор с въдицата е записан Ферец Хундза. Рекордният люспест шаран, който е уловил, тежи 35,62 кг. Клъвнал е на комбинация от две протеинови топчета, по 22 мм всяко. 

Реклама

След фотосесията шаранът е освободен и продължава да си живее в езерото Балатон, както се случва и с всички други хванати риби по време на турнира. По-рано през годината на езерото Балатон бе уловен и друг рекордьор - люспест шаран с тегло малко над 32 кг. 

Езерото е привлекателен обект за шаранджии от целия свят. Там често се организират и състезания. Риболовът на шаран на езерото е целогодишен. Водоемът е наричан още Унгарското море. 

Балатон е тектонско езеро в Западна Унгария с водна площ от почти 600 кв км. Дължината му е 77 км, а ширината варира от 4 до 14 км. Средната дълбочина е 3,25 м, а максималната - 12,5 м. Разположено е на 104 м надморска височина. Най-големият приток е река Зала. 

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

НАЙ-ГОЛЕМИЯ сиамски шаран в света хвана българин! Чудовището тежи 115 килограма

НАЙ-ГОЛЕМИЯ сиамски шаран в света хвана българин! Чудовището тежи 115 килограма

ФУРОР! Този 17-килограмов шаран защо не спи зимен сън?

ФУРОР! Този 17-килограмов шаран защо не спи зимен сън?

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама