Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/16182610 www.bgdnes.bg

БЕЗ ПРОМЯНА! Веско Маринов не остарява и надбягва годините

Любимецът на народа обожава шопската салата и червеното вино

На 62, естрадният бард тича всяка сутрин по 10 километра

"Пада лист от календара. Времето над нас расте", пее Веселин Маринов, който на 62 години се чувства по-добре от всякога. Естрадният трубадур отново е щастливо влюбен, върна формата си и е изпълнен с енергия. Покрай пандемията и липсата на концертни изяви Веско бе качил някои излишни килограми, но бързо се взе в ръце. През годините визията му не се променя драстично, а леко посивелите коси изобщо не променят харизмата му.

За разлика от повечето хора на неговата възраст, любимецът на публиката продължава активно да спортува. Маринов тича всяка сутрин и има постижения като на 20-годишен. Певецът изминава внушителни разстояния и обикновено не пада под 10 километра. Любимецът на поколения българи става рано и не се чувства пълноценен без тренировки. Прави изключения само няколко дни в годината, когато трябва да лети рано или има ангажименти по цяла нощ.

Реклама

"Всяка божа сутрин тичам - разказа наскоро Маринов в "Шоуто на Николаос Цитирис". - Бягам по 10 километра обикновено. Не успявам да тичам само когато трябва да тръгна за самолет в 4 ч. например. Тогава физически няма как, това са три-четири пъти в годината. Другите случаи, когато имам хрема, температури. Само тогава. Ставам сутрин да тичам дори и на Коледа. На Нова година бачкам и не става, защото съм ангажиран до 4 ч. сутринта."

Дълги години Маринов бягаше на базата на Националната спортна академия в София, която бе в непосредствена близост до дома му. Веско пътува постоянно, но тича без значение дали се намира във Виена или в родния си Полски Тръмбеш. Певецът на любовта дори тайно е участвал в маратони. За да не го разпознаят, Маринов застава в по-задните редици и е на олимпийския принцип - важно е участието, а не победата. Преди десетина година бардът се пусна и на маратона на София, където завърши сред първите 50.

Другата голяма страст на Веско е футболът. Певецът е заклет фен на "Манчестър Юнайтед" и дори има снимка с легендарния сър Алекс Фъргюсън. Маринов дълго играе футбол на аматьорско ниво и има мачове в българската "В" група.

"Много се притеснявах, трябваше да направя нещо хубаво в началото на мача, защото това ме отпускаше - разказва любимецът на публиката. - Отпускаше ме, даваше ми някак си криле да играя, както аз си знам. Когато успееш да преодолееш притеснението как ще се справиш, изваждаш най-доброто от себе си."

Кариерата на певеца във футбола приключва след брутална балтия на съперник, която му причинява тежка контузия. "До 38 години играх във "В" група - разкрива изпълнителят. - Много обичам футбола. Играх до последно, докато един противников футболист не ме изхвърли в рекламните пана и ми скъса един триглав мускул. Професор ме прегледа и ми каза, че е по-добре да остане така, отколкото да се оперирам. Тогава реших, че е време да спра с тези селски групи."

Така Веско хаби достатъчно количество калории, а на сцената също се раздава като за последно. Певецът не спазва специални диети освен при крайна нужда, но вече гледа да се храни по-здравословно. Въпреки това не може без любимата си българска кухня. Членът на журито в "Като две капки вода" боготвори супата на майка си и харесва традиционни ястия. Едно от любимите му неща е шопската салата с печени чушки и много лук, поръсени с голямо количество сирене. От чуждестранните кухни харесва италианската, особено ризото и лазаня. Обича и полезната риба, а верните му приятели често го радват с някой прясно уловен сом или шаран.

Любимецът на няколко поколения фенове никога не е прекалявал с алкохола и консумира само за удоволствие. Обожава българското червено вино, което е възпял в някои от вечните си шлагери. "Всяка вечер пия по чаша вино", разкрива една от тайните си за хубав живот Веско Маринов.

Четете още

Любо Киров и Веско Маринов ще чупят рекорд на Лили

Любо Киров и Веско Маринов ще чупят рекорд на Лили

Веселин Маринов: Пак осакатиха културата, ще затрият държавата!

Веселин Маринов: Пак осакатиха културата, ще затрият държавата!

Реклама
Реклама
Реклама