Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/16672079 www.bgdnes.bg

КРАЙ НА ДРАМАТА! Актьорът Ивайло Захариев прости на БНТ

Въпреки че се съди с телевизията, актьорът е готов пак да участва в нейна продукция

"С БНТ нямам лоши взаимоотношения. С част от екипите там даже поддържаме връзка. Проблемът е юридически." Така заяви познатият на всички актьор Ивайло Захариев пред "България Днес". Той се съди с националната телевизия заради неизплатени хонорари за участието му в култовия сериал "Под прикритие". Въпреки че се съди с БНТ, екранната звезда е отворен към нова работа с националната телевизия.

Реклама

"Бих участвал отново в тяхна продукция. Като бъде разрешен казусът, ще можем да продължим творчески с екипа на БНТ, защото имам намерение да се развивам като актьор в различни посоки", разясни артистът и допълни: "Сигурен съм, че ако от управлението на БНТ са далновидни, ще разберат, че не става въпрос за лични кавги".

Август тази година Софийският градски съд реши на Захариев да се заплати хонорар от 2500 лв. поради неиздължени хонорари от снимането на емблематичния сериал "Под прикритие". Актьорът обаче счита, че решението на СГС не е адекватно. Ето защо: "Съдът беше преценил, че хонорарът за снимачен ден и този за авторски права е едно и също нещо, което е абсурдно. СГС разгледа делото повърхностно и се надявам да се обърне малко повече внимание, защото става въпрос за доста сериозни суми пари и не може да се пренебрегва", обясни филмовата знаменитост, който в момента търси втора инстанция от друга институция на съдебната власт.

"Ще очаквам отговор от съда ако не до края на годината, то поне в началото на следващата", сподели Захариев. Според него в България има малко дела за авторско право и често съдът не е запознат със законите, касаещи него.

Четете още

ЧЕСТИТО! Ивайло Захариев празнува 2 години брак с жена си

ЧЕСТИТО! Ивайло Захариев празнува 2 години брак с жена си

Ивайло Захариев води родата на Родопите

Ивайло Захариев води родата на Родопите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама