Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/17947196 www.bgdnes.bg

Темида поряза сина на бившия министър Стоян Александров

*Дуото е погнато за бруталното ликвидиране на Кирил Русев

*Още не е открито оръжието на убийството, калибърът на куршумите не съвпада с оръжията на Петър

Темида поряза сина на покойния бивш финансов министър Стоян Александров - Петър, и неговия авер Александър Кинов, които за пореден път опитват да излязат на свобода. Това разбра "България Днес" от свои източници в съда.

Реклама

Столичните магистрати отново порязват мераците на дуото, което е погнато за бруталното убийство на Кирил Русев, но не иска да стои в килия. Темида отказа да ги освободи от ареста, защото има опасение да извършат друго престъпление, да се укрият, да повлияят на разследването и на свидетелите. Също така според магистратите има достатъчно доказателства, които малко или много уличават Александров и Кинов в жестокото деяние и впоследствие в неуспешния им опит да прикрият убийството. Съдът се оказа безпощаден, въпреки че Кинов има здравословни проблеми след онкологична операция.

"Разследването за убийство на Кирил Русев срещу Александров и Кинов продължава. Извършват се действия, разпитват се свидетели, изготвят се експертизи, чакат се становищата на вещите лица. Проверяват се клетки на мобилни оператори, проверяват се контактите има с жертвата. Очаква се експертиза на оръжието, с което е убит Русев, проверяват се записи от камери в моргата, където беше открит трупът на жертвата, който бе записан под чуждо име, но не са открити каквито и да било документи и уж е починал от COVID 19." Това разказват източници на "България днес", които са запознати с действията по разследването.

Източниците ни уточняват, че към момента доказателствата са само косвени, като няма нито една улика, която да заковава Александров и Кинов в самото убийство. Има обаче доказателства, които сочат, че двамата са замесени в прикриването на престъплението. Според тях повечето доказателства са срещу Кинов, а тези срещу Александров са оскъдни на този етап, но в момента се работи усърдно, за да се стигне до истината.

Припомняме, че дуото бе сгащено часове след подаването на сигнала от майката на Кирил Русев, че синът й е изчезнал и не отговаря на телефона си. Основният мотив според разследващите и прокуратурата са неуредени финансови отношения на жертвата със Стоян Александров, а след смъртта му и със сина му Петър. Доказателствата срещу тях са само косвени. Според прокуратурата те са последователни и уличават двамата за престъплението, но според защитата на Александров и Кинов има много неясноти и неизяснени моменти в държавното обвинение.

Тялото на убития е открито в камера в морга. Дали това е морга, която е ползвана от погребалната агенция на Кинов, или е държавна, не е ясно на този етап. По неофициална информация Кирил е застрелян в корема и в крака. В моргата са им казали, че черният чувал, в който е трупът, не трябва да се отваря, защото е починал от COVID 19 и би било опасно за околните. След убийството и укриването на тялото на жертвата в моргата през траурната агенция на Кинов, както смятат разследващите, двамата, сочени за килъри и лихвари, успяват да напуснат страната в посока Сърбия с личната карта на убития. Идеята им е да нагласят нещата да изглеждат така, сякаш Кирил Русев е напуснал страната и не се е върнал.

Граничен полицай потвърждава, че Александров и Кинов са преминали границата. На отиване към Гърция Кинов се легитимира с личната карта на Русев, а на връщане със своята. Впоследствие документите на Кирил Русев и ключовете от колата му са намерени в автомобила на Петър Александров.

Реклама

След ареста на сина на бившия финансов министър полицията иззе от дома му, който е в столичния квартал Горна баня, три пушки и два пистолета. Всичките оръжия са регистрирани и са законни.

"Проектилите на куршумите в тялото на Кирил Русев са калибър 9,17 и 9,18. Става дума за боен пистолет. И двете законни оръжия, иззети от дома на Петър Александров, са калибър 9,19. Оръжието на престъплението не е открито." Това заяви пред съда адвокат Христо Кутиев, който защитава сина на бившия финансов министър, на миналото заседание. Според него има много разминавания в показанията на свидетелите и никой от тях не уличава клиента му в престъпление.

Тогава адвокат Кутиев призова да се разграничават действията на Александров и Кинов и за пореден път посочи, че клиентът му няма наранявания по тялото, нито барутни частици. Това означава, че Петър Александров не е дръпнал спусъка. Следи от борба обаче има по ръцете на Александър Кинов, посочиха от прокуратурата. За него са и повечето доказателства по разследването. Той е дал трупа на Русев на колегата си, както и е уличен, че е минал границата със Сърбия при Стрезимировци с неговата лична карта, за да бъдат заблудени близките и разследващите, че Русев е напуснал България. Оттам са пускани и есемеси до близки на убития от телефона му.

Нищят дали Петър е давал незаконни заеми

Разследващите нищят дали Петър Александров е отпускал незаконно заеми. Това според източници на "България Днес" е ставало през заложната къща на втория задържан за убийството в София - Александър Кинов.

Според първоначални данни жертвата Кирил е дължал 300 бона на Александър Кинов. Предполага се обаче, че реално не Кинов, а Петър Александров е давал големите суми през заложна къща "Дегерман", която е собственост на Кинов. Към момента това е в процес на установяване, но според разследващите такъв тип схема правят не една и две заложни къщи, така че тази версия е много вероятно да се окаже право в целта.

Освен това по неофициални данни ченгетата откриват тефтер, съдържащ списък с други длъжници. От Софийската градска прокуратура на този етап отказват информация за убийството, но уточняват, че намереният мъртвец в моргата не е имал каквито и да е било документи за самоличност. Просто е вписан с други имена.

Четете още

(ОБЗОР) Деца на политици на опашка при Темида

(ОБЗОР) Деца на политици на опашка при Темида

Нищят дали синът на Стоян Александров е замесен с незаконни заеми

Нищят дали синът на Стоян Александров е замесен с незаконни заеми

Реклама
Реклама
Реклама