Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/19199664 www.bgdnes.bg

Теодора Духовникова: Няма ги днес онези политици от следосвобожденска България

Голямата българска актриса Теодора Духовникова изрази възхищението си от политиците, които е имала България в миналото си.

"Това възхищение към политиците, които са били в следосвобожденска България, днес го няма. Какви политици са били тогава, Константин Стоилов например, какви оратори, визионери. Това е мислене за тази държава, но не както сегашните ни политици ден да мине, друг да дойде, „да не ми падне електората, да си остана в парламента", не – тогавашните политици са мислели за България. Мислили са за страната в едно голямо бъдеще. Не както сега година за година, да не им падне процентът на електората. Отивали са при най-големите сили не със самочувствието на малка и незначителна страна. И днес не сме такава. Отивали са за "полза роду", сподели Духовникова пред Би Ти Ви.

Реклама

Духовникова е дала своя глас за бъдещето на България.

"Гласувах още сутринта и се чувствам много добре от това. Да не гласуваш просто не е опция – все едно да не си свършиш нещата. Аз бих се чувствала така, сякаш съм си изиграла представлението през пръсти, или съм си оставила къщата неподредена. Никак не обичам да ми се казва, че от мен нищо не зависи. Ако искаш да ме активираш да направя каквото и да било, кажи ми, че от мен нищо не зависи. Това много ме мотивира, защото е лъжа – зависи от всички нас", заяви тя. 

Актрисата изрази надежда България да продължи да е проевропейска държава.

"България се надявам да си стои, където й е мястото. Географски, исторически, а в последно време и политически. Да си стои в Европейския съюз, защото това е най-доброто, което ни се е случвало в последните години", категорична е Духовникова.

Тя взе отношение и по скандалите, които взривиха театрите в последния месец.

"Системата на финансиране на театрите в момента е такава, че все едно на всеки директор е хвърлена една празна шапка. И му е казано: "Давай, оправяй се!". Всеки директор се справя според капацитета си - ръководния, моралния. Със сигурност тази система трябва да бъде променана. Тя не е от днес и е бомба със закъснител", заяви актрисата.

Тя сподели и какво й се иска за България.

"По-голямото ми дете отиде да учи в чужбина, както и на много познати. Чувам от тези млади хора как искат да се върнат. Те се чувстват част от света и Европа. За тях това е един етап. Всички искат да се върнат в България. Иска ми се да направим така, че когато се върнат у дома, да им е добре тук. Да не съжаляват, че са се върнали", завърши Духовникова.

Четете още

Духовникова се обясни в любов на Стефан Цанев

Духовникова се обясни в любов на Стефан Цанев

Теди Духовинкова гостува в Скопие с "Елементарни частици" тази вечер

Теди Духовинкова гостува в Скопие с "Елементарни частици" тази вечер

ОБРАТ! Духовникова мъкне куфарите на Захари Бахаров

ОБРАТ! Духовникова мъкне куфарите на Захари Бахаров

Захари Бахаров влачи трите куфара на Духовникова в Лондон

Захари Бахаров влачи трите куфара на Духовникова в Лондон

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама