Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4368767 www.bgdnes.bg

Деси Слава не знае нотите

"Когато Слави ми се обади да съм ментор в "Гласът на България", първоначално се притесних, нямам музикално образование и не познавам нотите", чистосърдечно си призна фолкпевицата Десислава. Със старта на музикалното предаване фолкаджийката е по-обсъждана и от участниците в шоуто.

Коментарите за нея са на двата полюса. Според едни тя няма собствено мнение и не отсява добре талантите в предаването. Според продуцентите на формата обаче Деси е една от най-успешните фолкизпълнителки с усет към хубавата музика.

Реклама

Не случайно певицата е първата, която още преди много години се престраши да прекрати договора си с "Пайнер". Тя не бе съгласна тогавашният й шеф Митко Димитров да прибира 25% от всяко нейно участие. Без да мисли много-много, решава да е независима, дори това да й коства нейните песни да не се въртят в телевизия "Планета". Нещо, от което дори най-големите имена във фолка като Преслава и Ивана не са готови да се откажат и дават голяма част от заработените пари на Митко Пайнера.

"Тогава така съм мислила. Имахме някакви малки спорове и много емоционално подходихме. Беше свързано с една песен, за която аз си бях платила текста и музиката беше моя. Те искаха да пишат, че те са продуценти. Ядосах се от този факт. Става така, че продуцентът разполага с всички права, които ти си си платил. Много е дребнаво" - спомня си тя.

Ударите срещу нея започнали веднага след раздялата с бившите й продуценти. Те патентовали името "ДесиСлава" и тя нямала право да се представя с него. С името на фирмата си също имала подобен проблем. В този най-труден период тя дори загубила гласа си от притеснение. Песните за албума й били готови, но нямало как да влезе в студио и да ги запише, обяснява изпълнителката и признава, че това бил един от най-трудните й периоди.

Деси пробва да създаде и собствена телевизия, но се провали. Самата тя призна, че не става за мениджър. "Аз съм си обикновена певица", откровена е тя. Въпреки че е далеч от интригите в "Пайнер", Деси Слава успява да се забърка в редица скандали.
Скара се с бащата на сина си Майки заради родителските права. Деси се залюби с първия си мъж Михаил още докато беше на върха на славата си. Той е българин, но живее в Щатите. Деси дори емигрира отвъд океана, но бързо си събра куфарите.

"Не останахме в добри отношения. Имахме дори проблеми за детето. Не ме е съдил за родителски права, но не се разбирахме. Едва сега съм склонна след време Майки да замине при него в Щатите, за да учи. Иначе с Михаил не искам да имам нищо общо", казва Деси.

Единственият мъж, който я води до олтара, е вафленият бос Галин. Девет месеца след като се врече във вечна вярност на търновския бизнесмен, бракът на Деси Слава започна да се разпада. 27-годишната тогава певица не се прибираше по цели нощи заради участия.

Реклама

Скандалите започнаха и Галин бързо застави любимата си да избира или него, или сцената. Тя избра кариерата. Сред клюките, които се носят по адрес на звездата, е, че всъщност Деси е имала любовник, с когото предпочела да остане.
Малко след развода им се появи чисто гола снимка на певицата, а тя обвини именно бившия си. Търновският бизнесмен, който тогава вече имаше връзка с колежката й Галена, бе категоричен, че не би сторил нищо подобно, още повече че вече бе принуден да премине през това благодарение на "сексклипчето" на настоящата си приятелка.

"Имам предостатъчно работа, за да се занимавам с глупостите на Деси Слава. Само не мога да разбера защо намесва името ми. Та аз дори не съм бил в хотела, в който тя си е правила въпросните снимки. Обадих й се и я питах - защо ме обвинява, а тя взе да мънка и да ми се извинява. Не бих си позволил подобно нещо, особено след това, което се случи с Галена миналата година. И двамата го изживяхме тежко. А сега Деси Слава ме обвинява за нещо, за което само тя носи вина", обясни тогава Галин. В крайна сметка двамата стоплиха отношенията си, а Деси и Галена го раздават дори приятелки.
След краха на брака й певицата премина през редица любовни авантюри предимно със спортисти. Стана причина дори за скандал в "Славия". Името й бе спрягано с футболиста Галин Иванов. Собственикът на клуба Венци Стефанов обаче не одобряваше връзката им и лично се погрижи да се разделят. Сега Деси е щастлива с новия си - ММА боеца Светлозар, който е доста по-млад от нея.

Тя признава, че разликата между нея и колежките й е в дебелината на портфейлите.
"Аз поех по пътя сама да си изкарвам парите, а не да съм зависима от мъж, който, като ме остави заради някоя по-млада, и ще ми вземе всичко", философства певицата.

Реклама
Реклама
Реклама