Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5168103 www.bgdnes.bg

Фурор за Веско в НДК. 5000 танцуваха, плакаха и пяха с Маринов

Цветанов аплодира любимеца си, Тончо Русев отбеляза 59 г. брак на концерта

5 хиляди жени и мъже танцуваха, пяха и плакаха от умиление на коледния концерт на Веселин Маринов в НДК миналата вечер, видя "България Днес". Фурор предизвика спектакълът на 54-годишната естрадна звезда, а специални два автобуса с негови фенове от страната пристигнаха първи на събитието. "Идваме от Полски Тръмбеш и Търново. Веско е наше дете и много го обичаме", сподели 74-годишната Йорданка Маринова, "говорител" на почетната група, дошла да поднесе букет на любимия си изпълнител.


Шоуто на Веско Маринов за първи път показа истинско европейско ниво - масови сцени с деца и вокални групи, светлинни, визуални ефекти и изключителна хореография съпътстваха всяка песен на изпълнителя. "Направих промяната в представянето си. Днес разчитам на две млади момичета, които ми помогнаха за концерта", похвали Веско главните "виновници" за доброто му представяне пред публиката в края на концерта.

Реклама


В самото му начало обаче бардът на МВР не изневери на романтичната си същност с думите: "Мили хора, изпълва ме с радост вашето присъствие тук при мен през най-хубавия месец на годината – декември." След това детската група "Мики Маус" вдигна гласчета и заедно с любимеца в естрадата запяха коледни песнички.

След всяко изпълнение на сцената се носеха кошници с подаръци от близки до Веско хора - ВМА, Александровска болница, очни клиники, 10 литра вино от Вальо Михов, синдиката на учителите в България, Министерството на отбраната, ген. Михо Михов, БНБ, Йорданка Фандъкова, Иван Портних, Министерството на земеделието и храните и още поне 20 лични поздравления за сърцатия певец.

Жени с букети също се виеха на опашка след всяка романтична балада на Веско. Самият изпълнител се зарадва изключително много на голямата кошница с цветя от най-добрия си приятел - политика от ГЕРБ Цветан Цветанов.

С насълзени очи след поздрава Веско продължи: "Мили хора, а знаете ли какъв исках да стана като малък - да съм принц на бял кон и да намеря своята принцеса", изненада с признанието си Маринов, който не пропусна да обясни, че продължава да чака истинската любов.
"Моля всички да станем на крака на любимия си композитор Тончо Русев и поета Евтим Евтимов заради всичко, което са направили за естрадата, както и за мен", възторжено изрече Веско Маринов в средата на концерта. 83-годишният музикант стана, пренесе емоциите си от вкъщи, като сподели, че с любимата му Елена правят 59 години брак. "Да сте все така здрави, щастливи и обичащи се", поздравиха маестрото певците и Маринов.
Сред специалните му гости освен зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и съпругата му бяха Вальо Михов, Искра Радева, Михаил Белчев и Кристина, Мими и Развигор Попов, много композитори и текстописци.


Коледната атмосфера в НДК включваше избрани песни от двата последни албума на певеца, както и обичани хитове от последните години. През цялото време сърцатият Маринов не спря да подскача, размахва с ръце нагоре и надолу и да дава всичко от себе си. "Всеки концерт е едно умиране. Искам да ви кажа, че ми предстои на 30 ноември догодина и първият концерт в „Арена Армеец", изключително съм щастлив за това", сподели развълнувано към края на представянето си Веселин Маринов.

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама