Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5174351 www.bgdnes.bg

Овчарят тото милионер купонясва със Сашка

Иво АНГЕЛОВ
Симеон ДЕМИРЕВ

Най-известният жител на село Първомай - Здравко Траянов, отпразнува с див купон рождения си ден. В неделя спечелилият 1 653 366 лева навърши 60 години и реши да купонясва в компанията на легендата на българския попфолк Сашка Васева.


По случай празника си бившият овчар събрал тайфата и я завел в един от най-елитните ресторанти в Петрич. Пиршеството било в тесен кръг. На него присъствали само най-близките на новоизлюпения милионер - неговият племенник Андон, съпругата му, както и авери на Здравко.

Реклама


Истинската атракция на вечерта обаче била Сашка Васева, която специално била поканена на пиршеството. Облечената в предизвикателна черна рокля и с пухесто палто грандама на родната музика изпълнявала любимите хитове на Траянов. Тя заложила на ретро хитове, които буквално вдигнали гостите на празника на крака. Другият изпълнител, който вдигал градуса на настроението на партито, бил "славеят" на благоевградския квартал "Грамада" Васил Лазаров. Фолкпевецът също заложил на силни хитове, с които накарал тото милионерът да се почувства специален на юбилея си.


"Аз и Васко Лазаров попяхме на спечелилия от тотото. Човекът е овчар и изведнъж хоп милионер", възхитена е Сашка, която описва рожденика като много добър човек, с чувство за хумор и умение искрено да се забавлява, споделяйки щастието с приятелите си.


Тя е много щастлива, че точно човек от Югозапада е забогатял, тъй като самата тя е от Дупница. Милионерът бил силно впечатлен от огромното й деколте, пред което нямало как да остане безучастен нито един мъж. Той дори поканил любимата си изпълнителка на танц, което било дългогодишна негова мечта, но преди огромната печалба нямало как да си го позволи.


Сред поканените на купона бил и кметът на село Първомай Стоян Стойчев, но той имал неотложен ангажимент и не успял да уважи Траянов.


"Не знам как е преминал празникът на Здравко. Изпрати ми покана по случай рождения си ден, но бях възпрепятстван да отида. Партито се е състояло в елитен ресторант в Петрич, който се намира до автогарата. Със сигурност Здравко и гостите му са се забавлявали доста", обясни пред "България Днес" кметът на село Първомай Стоян Стойчев.


Той е категоричен, че Траянов не се е надул въпреки печалбата от над милион и половина лева. Бившият овчар се държал нормално с всички негови съселяни. Винаги ги поздравявал и ги питал как са. На 60-ата си годишнина Траянов заложил на скромно облекло, без да изпъква с някакви официални дрехи. С черно спортно елече, тъмен панталон, маратонки и любимата си шапка той изграждал визията на нестандартен милионер, който е запазил човешкото в себе си и не робува на марковите вещи.

Реклама


"След като спечели джакпота, съм го виждал два пъти. Пихме кафе. Не сме от най-близките, но си имаме уважението един към друг. Все същият си е. Ходи с едни дънки, а на главата си носи винаги една и съща шапка. Не парадира, че е милионер", допълни Стойчев.


Траянов все още живеел при своя племенник Андон. Той му бил най-близкият човек в живота. След като премине зимата, тото милионерът ще започне да гради малка къщичка в парцела на своя роднина, където да живее самостоятелно.
Хора от селото обясниха, че преди бившият овчар обичал да си попийва малко повече от нормалното. След като ударил джакпота, той се бил променил. Сипвал си по една чаша на обяд и една вечер. Най-много обичал да си пийва мастичка. За това призна и самият тото милионер пред "България Днес".


"Сипвам си по една чаша и това ми е дажбата на ден", разказа преди известно време Траянов.


Тото милионерът все още чака да получи международен паспорт. Той е планирал да си направи една дълга почивка в Дубай. С него най-вероятно ще бъде и най-близкият му човек - племенникът му Андон.

Реклама
Реклама
Реклама