Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5362749 www.bgdnes.bg

Ето я бухалката на смъртта. Баща спаси сина си на бейзболен мач

Малкият Ландън се е заиграл на смартфона и не подозира нищо

Щастливо спасяване от смърт на малчуган от летяща с огромна скорост тежка бухалка превърна смел баща в герой на деня в САЩ.


Шон Кънингам всеотдайно протяга ръка и спира устрема на масивната бейзболна бата миг преди да се забие в главата на сина му Ландън. 8-годишното момче за пръв път е на мач. Бързо му омръзва и губи интерес от ставащото на терена в Орландо, където любимият отбор на баща му Питсбърг Пайратс води люта битка с големия си враг Атланта Брейвс. Вместо към игрището детето насочва вниманието към смартфона.
В разгара на мача неочаквано за никого обаче звездата на Пайратс Дени Ортиз в опит да уцели топката изпуска батата. Бухалката полита към трибуните и се насочва заплашително към първите редове. Ужасените зрители с тревога наблюдават наближаващия към тях обект, но не и Ландън. Малчуганът си играе на игрички на телефона и не разбира какво става. Не го трогват и писъците на околните, които отчаяно крещят в паника. За щастие на момчето до него седи грамадният му 37-годишен баща, който е пожарникар.


"Благодаря на Бога, че Шон има бързи рефлекси и предпази момчето ни от най-лошото", казва жената на Кънингам и майка на Ландън Ашли. "Съпругът ми от малък играе бейзбол, който е любимият му спорт. Този инцидент няма да го откаже да ходи по мачове", категорична е тя. Въпреки удачната намеса на бащата детето получава лек удар в тила, който леко го зашеметява, но без сериозни последствия.
"Уплахата бе по-голяма, отколкото пораженията. Стресна се и изпадна в амок, но всичко се размина бързо и щастливо. Толкова бе притеснен, че не можа даже да говори", разказва Шон. Видеото от инцидента е сред хитовете в мрежата, а малкият и баща му вече са звездите на медиите отвъд Океана, които се надпреварват да правят интервюта с тях и да ги канят в студията да разкажат за любопитната случка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама