Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5398127 www.bgdnes.bg

Горят червен хайвер за $2 млн. 4 тона от деликатеса са погребани в дупка насред полето

Мащабна свинщина твори отряд твърдоглави риболовни инспектори в Камчатка.
Служители от държавното горско стопанство хващат на една от реките двама бракониери с контрабандна пратка от 4 тона червен хайвер и го изгарят, но преди това си правят по един сандвич. Безумната постъпка е изцяло според нормативната уредба на Руската федерация. Тя предвижда незаконната продукция да бъде изхвърлена в дълбока яма, залята с бензин и изпепелена. Без капка угризения чиновниците изсипват скъпоструващия хайвер в огромна дупка и драсват клечката. За секунди уникалният морски деликатес на стойност 2 млн. долара е овъглен и заровен с пръст.


Бракониерите са задържани и изправени пред местен съд. Разминават се с условни присъди заради чисто досие. Магистратът не взема под внимание факта, че заловеният хайвер у двамата престъпници е в индустриални количества. Реализиран на черния пазар, ги превръща в милионери в зелено.


Нелегалната търговия на Камчатка с този вид рибен деликатес е сред най-доходоносните професии и чрез нея се препитават цели села. Още преди 100 г. червеният хайвер получава названието "Царски" заради цвета му и уникалната полза за организма. Той помага за лечение на атеросклероза, нормализира работа на мозъка, защитава тялото от образуване на тромби, укрепва имунната система и предпазва от рак.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама