Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5403374 www.bgdnes.bg

Продават чудовището на кадилаците. Този автомобил статуя струва само $165 хил.

Ето го точното копие на колата шедьовър на Капитан Немо от филма "Лигата на необикновените"

Копие на кола шедьовър от света на киното е предложено за продажба в eBay за умопомрачителната сума от $165 000.
7-метровият кабриолет е двойник на автомобила на Капитан Немо от филма "Лигата на необикновените" (2003 г.) с Шон Конъри в главната роля. 6-колесната "подвижна статуя" е създадена от два кадилака, като са използвани и двете кормилни системи на автомобилите, за да дават посока на четирите завиващи предни колела. Масивната му конструкция е подсилена с взети от стоманен мост греди. Чудовището тежи около 3 тона и се задвижва от 7-литров V8 двигател. Мощността на нестандартния автомобил засега остава тайна.

Реклама


"Духът на Немо" е направен и се продава от дизайнера на поръчкови возила от Северна Каролина Кен Фрийман. За изработката на автомобила са необходими 5 календарни години и 6500 часа труд. Пищната външност на колата се пренася и в купето, като придава завършен вид на цялата конструкция. За отливането на 120 орнамента от алуминий и калай, поставени по шасито и в купето, Фрийман изработва 187 матрици.
"Това е произведение на изкуството, чиято цел е да бъде показвано и забелязвано. За бъдещия му собственик той е гаранция за бляскав и безоблачен живот", хвали продукцията си Кен.


Немомобилът може да се движи по пътищата, а по документи се води "Кадилак Флийтуд", производство 1979 г. Това му дава право да не отговаря на съвременните емисии за вредни газове и да препуска по магистралите като хот-род или драгстър. Засега все още никой не е предложил исканата минимална цена от 165 бона в зелено.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама