Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/14364259 www.bgdnes.bg

Боксьорът Борислав Велев: Ще направя Григор Саруханян за смях

Борислав Велев и Григор Саруханян ще се бият на 2 юни в Пловдив на шоуто Max Fight 54. Напрежението между двамата топ боксьори се нажежи по време на преговорите за срещата. След интервюто на Григор Саруханян за "България Днес" и "Спортната джунгла" бяха поставени много въпроси. Ред е на Борислав Велев да отговори на тях.

- Борислав, как върви подготовката ви за мача с Григор Саруханян?

- Супер! Подготовката върви на пълни обороти. Чувствам се повече от добре. В супер форма съм. Има още около пет седмици до мача. За това време ще се изпиля на макс.

Реклама

- Преди три седмици беше последният ви мач, в който записахте 11 победа с нокаут. Доволен ли сте от самата среща?

- Мислех, че ще приключа съперника малко по-късно. Моят треньор ми каза да не го подценявам. Афроамериканците не са за подценяване. Имаше и добър актив - осем победи, шест нокаута. Но щом се качих на ринга, усетих, че мога да го приключа бързо. Така и направих.

- По-интересната част беше след срещата. Много рядко се случват предизвикателства като това към Саруханян.

- Очаквах, че ще има сериозна реакция. Много време в профибокса не са се били двама добри бойци. И на него му казах да не го приема лично, а като битка. Той ми скочи все едно аз съм му скочил на улицата. Предизвиках го най-толерантно пред всички, най-мъжката. Той ми скочи, започна да ме обижда. По никакъв начин не съм го обидил. Това ме амбицира много да тренирам повече.

- Защо той се почувства засегнат? Заяви, че не сте на нивото му и търсите реклама на негов гръб.

- Нищо такова няма. Имам категорични победи навън. Излизал съм два пъти в чужбина. Играл съм с шампиони на Франция и Албания, а също и на България. Той твърди, че съм срещал само боксови круши, което не е така.

Реклама

- Какво си казахте, когато се чухте по телефона?

- Звънна ми и каза: "Чувам, че се готвиш за мен! Да ме предизвикаш!". Заявих му, че е така. Добавих: "Не го приемай лично! Дай да направим нещо голямо за България! Уважавам теб и семейството ти, но това не пречи да направим един бокс." Навън някакви ютубъри се бият и правят голямо шоу, пък ние тук българите защо да не можем! Не са повече от нас. Най-толерантно си поговорихме. Разбрахме се. Той поиска 50 000 лв. Казах му, че няма проблем. Да изчака само два-три дни да му звънна пак да се договорим. Минаха и влизам да го търся да му звънна. Видях, че ме е блокирал във фейсбук. Това не ме спря. Бях категорично решен, че ще го предизвикам. Казах му пак да не го приема лично. Това е бокс, ние сме бойци. Това ни е работата. Той се ядоса по медиите. Неговата жена също. Чакайте малко, бе! Ние сме бойци бе, хора. Това ни е работата. Така си изкарваме прехраната, като се бием. Не знам защо толкова лично го приеха. Може би защото знае, че ще го направя за срам пред цяла България. Той не е срещал такъв играч като мен.

- Имаше доста пазарлъци при преговорите. Имахте ли съмнение, че този мач няма да се състои?

- Имаше. Предизвиках го и те на другия ден така извъртяха нещата, че едва ли не е чакал аз да потвърдя. Каза си неговите условия набързо медийно, но не и пред организатора на мача Любен Джубрилов. Да се разбере с него. Така го извъртяха, че едва ли не аз трябва да избирам. Ултиматум също ми поставиха. Звъннах на личния му треньор Веселин и го попитах какви са тези неща. Смешно е!

- Ще успеете ли да направите 10 рунда? Играли сте най-много 4.

- Той твърди, че няма да успея (смее се). Нека ме пробва. Да видим дали той ще издържи до десетия рунд. Не съм от хората, които много обичат да лаят и да говорят предварително. Мога да кажа много работи, но ще запазя всичко за мен. Искам да покажа, а не да говоря. Той не е играл срещу такъв удряч. Аз съм в полусредна категория и удрям като за тежка.

- По отношение на допинг контрола той също каза някои неща по ваш адрес. Два теста ще има.

- Абсолютно готов съм за тях. Нямам проблеми. Готов съм и за три.

- Какво стана след мача ви в Албания - с допинг контрола и цялото развитие на нещата?

- Стана така, че те ме викнаха за боксова круша. Едва ли не да си ме набие алабанецът и да си вземе титлата. Сметките им не излязоха. След мача си тръгнахме и на половината път ме върнаха за допинг тест. Там забелязахме, че може би ще направят шашма. За моя радост хванахме най-добрия адвокат Георги Градев и той разнищи цялата ситуация. Всичко беше ОК. С моя адвокат доказахме, че неправомерно е взета допинг пробата.

- Мачът стои все едно няма победител. Поясът още е във вас. Реално водите ли се шампион?

- Целта им беше да анулират боя, защото едва ли не прецаках професионалната кариера на албанеца. Титлата изобщо не ги интересуваше. Реално сега не съм шампион. Титлата е до 23 години и 9 месеца, а аз вече съм на 24. Автоматично се овакантява. Поясът остава за мен.

- Как се съгласихте на регламента за предстоящия мач победителят да вземе всичко? Никога досега в България не е имало подобно правило.

- Бях готов на абсолютно всичко. Каквото и да бяха измислили, щях да съм съгласен само и само да се качим на ринга.

- Следите ли какво се случва в социалните мрежи? Там феновете са поравно за двама ви.

- Малко повече са за мен. Той Григор доста фенове обиди с това изказване. Много хора ми звъннаха след него. Дори наши общи познати. Ние сме си момчета от крайните квартали и доста хора ни знаят. А той твърди, че никой мен не ме познава. Ние сме си буквално в ъндърграунда. Става дума за "мангал", което той използва. Това обиди мен и моето семейство. Много ме мотивира и му благодаря. Да продължава с тези обиди. Така вреди на себе си, защото се раздавам на макс.

- Преди година играхте спаринг. Как се стигна до него?

- Той каза, че е бил миналата година. Имаме снимки, че е преди три. Ако се заслушате внимателно в неговите думи, ще разберете как говори несвързани работи. Всичко е пунта мара, безсмислица. Спарингът е преди три години. Аз му писах да отида да играем. Трябваше да участваме на една галавечер. Две седмици преди нея му писах. С него тогава направих осем рунда и доста го нацъках. Той каза само, че сме играли, а не разкри подробно какво е станало. Само обяви, че не съм се върнал. Не сме се разбирали изобщо да играем втори път. Миналата година, преди да замина за Албания, започнах да тренирам много сериозно с тежки спаринги. Неговият личен треньор ми звънна да направим спаринг. Трябваше да дойдат да играем. Разбираме се и идвам аз, те не се появиха. Звъннах на треньора и той излезе с номера, че се е объркал за друг ден.

- Какво мислите за Григор Саруханян като съперник и стил?

- С нищо не може да ме изненада. Няма силен удар. Когато аз лично стана на неговите години 35-36 и някой от младите ме предизвика, за мен ще е чест. Това ще означава, че аз все още ставам. А той така ми скочи... Това, дето лаеш, дано застанеш зад думите си на ринга, братле!

Четете още

Убиха в бар шампиона по бокс  Вилфред Флорентин

Убиха в бар шампиона по бокс Вилфред Флорентин

Боксьорът Григор Саруханян: Боби Велев стана известен на мой гръб

Боксьорът Григор Саруханян: Боби Велев стана известен на мой гръб

Синът на Тервел става звезда в ЦСКА

Синът на Тервел става звезда в ЦСКА

(Видео) Стойка Кръстева: Дъщеря ми стана талисман на отбора

(Видео) Стойка Кръстева: Дъщеря ми стана талисман на отбора

Реклама
Реклама
Реклама