Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/13863998 www.bgdnes.bg

Сърбин плаща дългове с дрога. Заловеният Бранко: Станах пишман за 10 бона

Заборчнелият Бранко превръща селска къща в склад за всякакви видове наркотици

Едър бизнес с дрога завърта заборчнял сърбин, за да плати дълговете си.
Гражданинът на западната ни съседка Бранко Д., заел се с доходоносната търговия, е задържан в друга бивша югорепублика - Хърватия. Сръбският дилър е наел спокойна селска къща в Свети Иван Желина, в близост до Загреб, пише белградското издание "Блиц". Заедно с партньори той превръща жилището в наркосклад или направо в "хъб" за снабдяване с дрога на целия регион. Полицията е щурмувала къщата след като за известен период е наблюдавала подозрителна активност - всеки ден пред нея са пристигали десетки автомобили, а притежателите им са си тръгвали с различни по размер торби с неизвестно съдържание. Друго силно съмнително явление, забелязано от ченгетата е, че други коли, с регистрационни номера от голям брой държави са стоварвали чували и големи, етикети, набързо прибирано в наетия дом.

При щурма на склада, антимафиотите установяват, че мястото е играело ролята на борса за психотропни вещества наедро. Бранко Д. е закопчан непосредството при обиска, в последствие са арестувани още няколко ортаци в наркомрежата. От жилището са иззети над 600 грама всякакви видове дрога - от транквиланти продавани в аптеката, до "бюджетните" метамфетамини и "елитния" кокаин. Окаушеният Бранко дава невероятно обяснение за незаконната си икономическа инициатива:
"Задлъжнях на разни хора в Сърбия (мафията). Борчът ми е десет хиляди евро, трябваше някак да ги платя. Безпощадни са, щяха да ме намерят и убият". Полицията изчислява, че благодарение на "магазинът" с богат асортимент от психотропни вещества е донесъл многократно по-големи доходи на съдътжателите си от въпросните десет хиляди евро. Не е известно колко души са участвали в дележа на печалбата.

a Продавачът на дрога Бранко е закопчан по гащи

б Драгоценният асортимент на наркосклада е конфискуван от ченгетата

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама