Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/14809959 www.bgdnes.bg

ПРОКОБА на пътя дебне юголегенди. Ето кои ЗАГИНАХА в катастрофи!

Люпко Петрович се отърва на косъм ден преди годишнината от смъртта на Гунди и Котков. Дражен, Шабан и Йешич загинаха в коли

Страховит челен сблъсък с друг автомобил предизвика на магистрала в Сърбия в четвъртък славният футболен треньор Люпко Петрович, уведоми ви първи "България Днес"! Това е пореден инцидент на пътя с голямо име от бивша Югославия. След смъртта на великия баскетболист Дражен Петрович, на легендарния певец Шабан Шаулич и на популярния треньор Миодраг Йешич в западната ни съседка вече се заговори за прокоба.

Реклама

С мощния си мерцедес 76-годишната легенда на "Цървена звезда" Люпко Петрович буквално се врязва в невзрачен шевролет, карайки в насрещното. Машините са доста потрошени, но за щастие и двамата водачи остават живи. Люпко обаче е с парализирана дясна страна след инсулт, вследствие на шока.

Предвид чистото съдбено минало на Петрович и статута му на легенда в Сърбия и напредналата му възраст, едва ли съдът в Белград ще му определи мярка "задържане под стража", докато тече разследването. Запознати със съдебната практика в западната ни съседка изтъкват, че предвид сериозния инцидент и намерението на треньора да отпраши час по-скоро в Африка за новата си работа, напълно е възможно магистратите да му определят "домашен арест" и да му вземат паспорта, за да не офейка. Видео от катастрофата на Люпко може да видите на сайта www.bgdnes.bg.

В автомобилна катастрофа на 7 юни 1993 г. загива Дражен Петрович. Гардът е смятан за един от най-добрите европейски играчи в историята на баскетбола. Известен с изявите си за "Ню Джърси Нетс" в НБА и югославкия национален отбор. След смъртта му "Нетс" изваждат номер 3 от употреба в негова чест. 

През 2019 година популярният сръбски певец Шабан Шаулич си отиде в тежка катастрофа в Германия. Инцидентът стана в Билефелд, недалеч от Дортмунд. 67-годишният Шаулич пътувал заедно със своя кум, когато отзад ги удря пиян и под въздействието на наркотици шофьор без книжка. Джигитът се движел два пъти по-бързо, отколкото му е позволено - със 160 км/ч, вместо с 80. Впоследствие виновникът Алсина Левент получи присъда от 3 години и 3 месеца затвор. 

През декември миналатагодина в инцидент на пътя намери смъртта си и легендарният сръбски треньор Миодраг Йешич. Шампионът на България с ЦСКА от 2005 година управлявал ситроен, който се забил челно в камион на пътя Рума - Ярак в Сърбия. Впоследствие стана ясно, че Генерала е получил инфаркт зад волана и това е довело до катастрофата. 

Реклама

Инцидент погубва и Патрата

Един от най-великите български футболисти от миналото Христо Илиев-Патрата също загива в катастрофа. По странно стечение на обстоятелствата и той ще стане жертва на загадъчна прокоба, която покосява някои от най-добрите наши играчи от онези поколения. Четирима от тях умират преди да навършат 40 години. Илиев загива в жестока автомобилна катастрофа през 1974 г., когато е на 37 години. Возил го пиян шофьор, който се блъснал в дърво насред София. Три години по-рано смъртта си на пътя намират Георги Аспарухов и Никола Котков. Гунди е на 28 години, а Котето - на 32. Вратарят Георги Найденов умира на 38 години при странни обстоятелства в Дамаск през 1970 г.

Христо Илиев има среща с историята пред 55 000 зрители, препълнили стадион "Васил Левски" на 11 ноември 1961 г. Запалянковците губят надежда в чудото, но в последната минута на мача България - Франция съдията отсъжда фаул пред вратата на гостите. Резултатът е 0:0. Това изглежда като последна възможност за българите. Ако победим, ще запазим шансове за класиране за първи път на световно първенство - това в Чили през 1962 г. 

Зад топката застава Ракаров, известен с бомбения си шут. На трибуните е тихо. Всички очакват със затаен дъх удара. Ракаров бие в стената. Тежка въздишка на разочарование се понася над стадиона. Изглежда всичко свършва за нашите... В този момент чешкият съдия Фенцл отсъжда наказателният удар да бъде повторен, защото стената се е придвижила непозволено напред. Ракаров отново се засилва, но вместо силен удар следва прехвърлящо подаване в наказателното поле. Там отнякъде изкача Христо Илиев и вкарва топката във вратата на Франция! Гол и победа с 1:0! Илиев пада в прегръдките на съотборниците си. Този 25 годишен футболист променя съдбата на нашия отбор, който впоследствие отива и на първия си мондиал.

Четете още

ЕКСКЛУЗИВНО В "БЪЛГАРИЯ ДНЕС": Люпко Петрович катастрофира на магистралата! (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНО В "БЪЛГАРИЯ ДНЕС": Люпко Петрович катастрофира на магистралата! (ВИДЕО)

Шабан Шаулич не е забравен, почетен е от роднини

Шабан Шаулич не е забравен, почетен е от роднини

Миодраг Йешич е получил инфаркт зад волана, твърдят сръбските медии
Миодраг Йешич е получил инфаркт зад волана, твърдят сръбските медии

Миодраг Йешич е получил инфаркт зад волана, твърдят сръбските медии

Гриша Ганчев изпрати венец за Йешич

Гриша Ганчев изпрати венец за Йешич

Реклама
Реклама
Реклама