Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/14861972 www.bgdnes.bg

Най-красивите плажове в света

Лято е! Някой вече са на плажа. Други чакат с нетърпение кога ще се отправят натам. По света има куп известни плажове, но кои са си спечелили правото да бъдат сред най-красивите? "България днес" ви представя Топ 5 сред тях.

5. Скала дей Турки, Италия

Scala dei Turchi (Стълбата на турците) е спиращото дъха сливане на вода и време. Разположена на западния бряг на Сицилия , ослепително бяла мергелна скала върви към морето като стълба, водеща до изолиран плаж отдолу. Контрастът на снежно белия камък, падащ каскадно към синьо-зеленото Средиземно море, е мечтата на фотографа. За съжаление напливът от туристи е повредил чувствителното място, което е довело до по-голяма ерозия. През 2020 г. плажът конфискуван от италианските власти и на посетителите вече е забранено да се изкачват по стъпалата. Все пак можете да ги оцените отдалеч.

Реклама

4. Мая Бей, Тайланд

Мая Бей е зашеметяващо красив. Закътан е в залив на остров Кох Пи Пи в Тайланд. С пръстен от бял пясък, заобиколен от мангрови гори и извисяващи се варовикови стени, покрити с гъста зеленина. Никак не е трудно да разберете защо режисьорът Дани Бойл избра именно там да се снима култовия "Плажът" с участието на Леонардо ди Каприо. Основният плаж в залива е дълъг едва около 200 м. Но ви подарява копринено мек бял пясък, с подводни цветни корали и екзотични риби в изключително чиста вода.

3. Кампс Бей, Южна Африка

Кейптаун често попада в списъците с най-красивите градове в света. А причината за това са именно великолепните плажове край него. Кампс Бей е не само най-популярният, но и единственият градски, който попада сред най-красивте в света. С ослепителен бял пясък, разположен на величествения фон на планинската верига на дванадесетте апостола и планината Тейбъл, водата на залива Кампс е малко студена. Причината е в теченията в Атлантическия океан, но това няма никакво значение, когато се потопите в удивителната околна природа и неповторимите залези.

2. Полихейл Бийч, Хавай

Полихейл Бийч е най-спиращият дъха красив плаж на Хавайския архипелаг. Този привидно изоставен участък от 11 километра в западния край на Кауай, един от най-живописните острови в света, е на няколко мили от най-близкия град. Носи атмосфера на очарование и мистика, все още живи на Хаваите днес. До плажа може да се стигне само по лошо маркиран черен път от захарна тръстика. Но със сигурност трудностите си струват, когато пред очите ви се отвори наевероятната му красота.

1. ANSE SOURCE D'ARGENT, Сейшели

Неслучайно това е един от най-фотографираните плажове в света. Ослепително белите му пясъци се разгръщат на Ла Диг, един от 115-те острова, които правят този райски архипелаг в Индийския океан. Плажът блести на фона на огромни гранитни камъни, износени от времето. Риф осигурява защита от океанските вълни, което прави тюркоазената вода идеално място за плуване. Внимавайте за застрашени птици и гигантски костенурки!

Четете още

Мутренската "мода" с джип на плажа

Мутренската "мода" с джип на плажа

Ставрос - евтина опция за незабравима ваканция

Ставрос - евтина опция за незабравима ваканция

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама