Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10211172 www.bgdnes.bg

Героят на Крумовград Валентин Сливов: Искаме "Левски" на осминафинал

В града има еуфория

Фен съм на "Челси"

Кой е той

"Левски" (Крумовград) сътвори истинска сензация в тазгодишното издание на турнира за Купата на България. Скромният тим, който е новак в Югоизточната Трета лига, изхвърли елитния "Царско село" и достигна до осминафиналите. Единственото попадение вкара 22-годишният талант Валентин Сливов в 111-ата минута на срещата. Пред "България Днес" крилото разкри какви са емоциите за него и феновете от Крумовград.

- Вальо, чувстваш ли се като герой, след като вкара със задна ножица победния гол за твоя тим?

Реклама

- Не съм само аз герой. Целият отбор сме герои. Спечелихме мача благодарение на всички момчета. Няма такова значение кой точно е вкарал гола. Просто на мен се падна. Получи се нещо като ножичен удар и наистина стана ефектно.

- Как усети атмосферата в Крумовград?

- Много е хубава тази победа за града. Допреди 2 месеца в Крумовград изобщо нямаше футбол. Сега на стадиона дойдоха над хиляда души публика. Доста емоции имаше. Дано да няма повече проблеми с пандемията от коронавирус и стадионите да са пълни. Хората се радват и в града е истинска еуфория. Важното е, че ги направихме щастливи.

- Вярвахте ли в тази сензация?

- Напълно! Още в предишния кръг, когато победихме "Литекс", имахме амбицията да преборим и "Царско село". Още тогава знаехме жребия и си говорихме за това, че може да поднесем изненада. В "Царско село" играят добри футболисти като Иван Бандаловски, Лъчо Балтанов, Димо Бакалов, но не се уплашихме.

- Кой си пожелаваш за следващ съперник в турнира за Купата?
- Дано да ни се падне "Левски". Ще бъде хубаво да играем с такъв голям отбор, който ни е съименник. Аз лично не симпатизирам по специално на никой от грандовете в българския футбол. Харесвам Висшата лига и там съм фен на "Челси".

- Как се озова в "Левски" (Крумовград)?
- Обади ми се лично треньорът Стефан Генов и ме повика в състава. При нас има опитни играчи като Макенджиев, Яшар, Будинов. Покрай тях и ние, младите, ще се развиваме. Решили са хората тук да направят добър отбор. Искат той да върви нагоре. Целта е да се спечели Югоизточната Трета лига и тимът да влезе в професионалния футбол. Градът и хората тук са хубави. Има добри условия за живот и за спорт.

- Като юноша получаваш съвети от Димитър Бербатов. Подкрепяш ли го в битката за шеф на БФС?
- Не съм запознат кой от кандидатите ще подкрепи нашият клуб "Левски" (Крумовград). Нямам много наблюдения по темата, но лично аз смятам, че няма да е лошо да има промяна. Нека да застане Бербатов начело на БФС да видим той какво ще направи. 



Реклама

Не пие сливова

Въпреки звучната си фамилия Сливов не е почитател на сливовата ракия. Футболистът признава, че не знае как точно се е зародило това име.

"Фамилията ми произлиза от моя род, от дядо ми. Не пия сливова ракия. Като футболист се старая да спазвам режим", честен е Сливов.
"Аз съм родом от "Карлово" и съм играл за местния "Левски". Бях при юношите на "Септември" и "Славия". След това имах престой и в "Добруджа"", обяснява за кариерата си до момента 22-годишното крило..

Половин милион наливат в тима

Умопомрачителните за отбор от Трета лига 500 хиляди лева ще бъдат инвестирани в "Левски" (Крумовград) през този сезон. Тимът от Родопите иска да последва примера на "Арда" (Кърджали) и да се превърне в новия успешен проект, който да гони високи цели.

Неслучайно собствениците назначават доказано име като Стефан Генов за старши треньор. За последно той бе помощник на Стамен Белчев в ЦСКА, а е водил още "Монтана" и "Пирин" (Бл).

"Левски" влезе в третия ешелон по административен път, след като "Свети Никола" (Бургас) се отказа от участие въпреки спечеления бараж. 



Реклама
Реклама
Реклама