Съперникът на Кобрата Жуниор дос Сантос: Сори, но ще набия Кубрат!

Приятел
Автор: Огнян Георгиев

 Дос Сантос е уверен в победата над Пулев

Дос Сантос е уверен в победата над Пулев

Той обича да е на ринга и да удря хората много здраво, но и аз мога

КОЙ Е ТОЙ

Жуниор дос Сантос е следващият съперник на Кубрат Пулев. Двамата ще се бият на 26 февруари в Хюстън, Тексас. Мачът ще бъде за титлата на организацията "Траяд Комбат" и ще бъде предаван в България по стрийминг платформата FITE.

Бразилецът е бивш шампион на UFC в тежка категория. В своята кариера Дос Сантос има победа над Благой Иванов - Багата. Специално за в. "България Днес" и youtube канала "Спортната джунгла" той прогнозира какво ще се случи в двубоя с Кобрата.

- Г-н Дос Сантос, кога за пръв път се свързаха с вас, за да участвате в "Траяд Комбат"? Имаше слухове, че ще бъдете съперник на Кубрат Пулев за неговия първи мач, но той започна с Франк Мир.

- Да, имахме разговори и други подобни неща за първото шоу. По някаква причина нещата не станаха. Тогава дори не тренирах. След като гледах шоуто за пръв път, когато Кубрат Пулев се би с Франк Мир, човече, беше страхотно. Казах си: "Трябва да съм част от това!". Нека да се пробваме за следващото издание. Да видим дали може да сме там.

- Какви бяха първите ви впечатления от триъгълния ринг, рундове по две минути и правила, които дават предимство на боксьорите?

- В ММА вселената винаги са ме знаели като боксьор. Разбира се, в класическия бокс няма да бъда на същото ниво, както другите момчета. След като приключих с UFC, търсех подобна възможност. Винаги съм искал да имам боксов мач. Но тогава видяхме как Трилър създаде "Траяд Комбат". Казах си, че това е перфектната организация за мен. Правилата са като бокса, но и с клинчове. Триъгълният ринг е нещо различно. Нещо уникално. Ще бъде доста вълнуващо. Защото ние, ММА бойците, може да вкараме съперника в ъгъла и да се възползваме от това. Но рингът е заграден от въжета, а боксьорите се движат добре и се опитват да използват ударните си умения. Измина една година, откакто си тръгнах от UFC. През тази година прекарах време със семейството си. Обмислях следващата стъпка. Бях наясно, че тя е много важна. Трябва да бъде много важна. А сега вече следващата стъпка е ясна. Доволен съм от това. Случи се това, което обичам да правя. Отново го правя. Това е най-важното.

- Франк Мир не беше конкурентен на Кубрат Пулев, когато се биха. Защо мислите, че имате повече шансове срещу двукратния претендент за световната титла в тежка категория?

- Франк Мир е граплър (състезател, който предпочита да се бори - б.а.). Той беше ММА боец. Има сравнително добри страйкинг умения (да се боксира - б.а.). Но това не е достатъчно, за да излезеш и да се изправиш срещу някой, който върши това цяла вечност. През целия си живот. Като Кубрат Пулев. Човече, той е в бизнеса от толкова време. Има много опит. За да отидеш там и да имаш шансове срещу него, трябва да знаеш какво правиш. Както споменах, в ММА вселената винаги са ме знаели като боксьор. Защото търсех нокаута. Да използвам моите умения да пускам удари. Да се движа с моята скорост и способности. Ако има някой в ММА света, който може да бие Кубрат Пулев, това съм аз. Това ще се случи.

- Какво мислите за качествата на Кубрат Пулев. Къде виждате неговите слабости, особено що се отнася до правилата на "Траяд Комбат"?

- Трудно е да се каже. Той е много опитен боец. Адски корав, това се вижда от всички. Удря много здраво. Обича да се бие. Харесва му да бъде на ринга и да удря хората и него да го удрят. Притежавам всичко необходимо, за да изляза и да затрудня Кубрат Пулев на ринга. Вижте, не разсъждавам толкова около неговите слабости. Гледам къде е най-силен. За да мога да избегна това и да получа предимство. Както казах, той имаше невероятна кариера в бокса. Но "Траяд Комбат" е малко по-различно. Ще бъде различен мач.

- Една от най-горещите теми в момента е заплащането на UFC бойците. Ако го сравните с това в "Траяд Комбат", какво бихте казали?

- Ще бъде глупаво да твърдя, че не съм правил хубави пари. Правех добри пари в UFC. Но добри пари не означава справедливи пари. Ние сме шоуто. Ние, бойците, сме шоуто. Не UFC, не някой друг. Ние правим шоуто. Трябва да бъдем добре признати за това. Заплатени за това. Не мога да се оплача от моята кариера, но само за сравнение, в момента ще изкарам повече пари, отколкото изкарах в предишния ми мач (тогава Дос Сантос получава $520 000 - б.а.). Това показва какъв бизнес правят там. UFC е нещо невероятно! Невероятно е, че дават възможности на много момчета. Дадоха и на мен. И продължаваха да ми дават възможности с корави съперници. Младата генерация идва по-гладна, по-подготвена. Бойците са невероятни! Но от федерацията трябва да плащат на своите спортисти малко по-добре. Да обръщат повече внимание като цяло. Трябва да се погрижат по-добре за своите спортисти. В момента например имаме Франсис Нгану. Той е най-плашещият боец в историята на UFC. Прекалено голяма мощ притежава това момче. Привлича огромно внимание. Искате да ми кажете, че Нгану не продава? Хайде де! Всички искат да го гледат. Той прави $500 бона или $600 бона. И каза, че няма да се бие повече за $500 000 - 600 000. Това плащат. А той е в основния мач. Изкарва милиони и милиони на UFC. Отново, не казвам нещо лошо за Дейна Уайт и UFC. Те изведоха нашия спорт на ново ниво. ММА отиде на ново ниво. Направиха го прекрасен пред целия свят. В момента ние сме известни хора, известни бойци. Целият свят ни познава. Но, от друга страна, контролират прекалено много бойците. И техният достъп до всичко. Дори и до медиите и спонсорите. Взеха ни спонсорите. Това е като игра срещу нас.

- Имате загуба с нокаут от Франсис Нгану. Бихте ли го поканили в "Траяд Комбат"?

- Нгану иска да се бие за повече пари. "Траяд Комбат" е перфектен за него. Мислех си за това и си казах, че това може да е моят реванш. Точно там. Дори Тайсън Фюри, боксьорът, предизвика Франсис Нгану, казвайки, че иска да се бие с по-малки ръкавици. Казах на Тайсън Фюри, че може да дойде още сега в "Траяд Комбат". Може да има мач с мен, докато чака Франсис Нгану да се освободи от UFC и да дойде в "Траяд". Можете ли да си представите? Това е прекрасен сценарий.

- Пробвахте се и в професионалния кеч. Имахте два мача в шоуто AEW, където се бие българинът Миро. Хареса ли ви преживяването?

- Миро, да. Вижте, това беше страхотно преживяване. Светът на професионалния кеч е много вълнуващ. Още нещо невероятно. Аз съм боец!. Обичам бойното съревнование. Бокс, "Траяд", ММА, професионален кеч. Мога да правя всичко това. Както го сторих в шоуто на AEW. Беше страхотна възможност за мен да бъда заедно с момчетата и да участвам в мачовете. Още нещо, което е важно, е моята позиция. Чувствам се щастлив, защото съм свободен. Мога да правя каквото си искам. Няма нужда да искам разрешение или да подписвам различни договори.

- Има голяма циганска общност в България, а вашият прякор е Сигано, което е португалската дума за циганин. Има Цигански крал - Тайсън Фюри. Вие бихте ли искали да бъдете нещо като Циганския рицар или нещо подобно? Виждате ли се като модел за всички цигани на света?

- Аз вече съм! Този прякор е с мен още от самото начало. Започнаха да ме наричат Сигано още когато тренирах жиу-жицу. Казвах им - не, намерете ми друг прякор. Този не ми харесва. Но след известно време все ми казваха - Циганина. И аз го приех. Харесва ми. Аз съм циганин сега. След известно време в моята кариера, след като направих хубави мачове, циганската общност се свърза с мен и ми казаха колко са горди с мен, че прославям името им в целия свят. Горди бяха с това, което правя, представяйки се като Сигано. Бях толкова щастлив! Горд съм да бъда в тази позиция. Да нося този прякора. Аз не съм истински циганин, но вече се чувствам като такъв.

- Победихте Благой Иванов през 2018-а. Какво мислите за неговите умения? Способен ли е да стигне до мач за титлата в тежка категория на UFC?

- Благой е много корав съперник! Един от най-коравите, с които съм се бил в UFC. Удрях го много здраво през целия мач. С малките ръкавици. А той поемаше ударите и продължаваше да върви напред. Търсеше боя. От типа бойци, на които се възхищавам, когато ги гледам. Страхотен е! Корав. Благой е страхотен човек! Безспорно един от хората, които биха могли да се бият за титлата. Някой ден искам да дойда в България, за да науча малко повече за вашето място. Сори, че трябва да набия Кубрат Пулев на 26 февруари.

Джизъса се уреди с млада тъща

Джизъса се уреди с млада тъща

Булката на Благо ще го командва Снежанка Спасова е едва 8 години по-възрастна от бившия футболист "Бракът е комбинация от две души, които се сливат в една на този специален ден! Желая им много щастлив и благословен брачен живот! Обичайте се!" С тези емоционални думи новата тъща на Благой Георгиев честити брака на дъщеря си с футболиста

Звездата Крисия: Хора, нямам силикон, спрете се!

Звездата Крисия: Хора, нямам силикон, спрете се!

18-годишната девойка мисли да учи в чужбина Секси снимки с прилепнало потниче, под което няма сутиен, си пусна Крисия. Това веднага предизвика вълна от предположения, че младата певица си е сложила силикон. "Крисия, забрави си сутиена", "Добре ти стоят новите придобивки" и още куп подобни постове се появиха под снимките на изпълнителката

Рибарят Светослав Лозанов от Видин: Хващам чудовищата на Дунав!

Рибарят Светослав Лозанов от Видин: Хващам чудовищата на Дунав!

Моруна едва не ме уби, преборил съм над 50 гигантски риби в реката Гигантска моруна едва не погубва професионалния рибар Светослав Лозанов от град Видин. За това разказва самият той пред "България Днес" навръх Международния ден на река Дунав - 29 юни. Едва ли има по-голям специалист в улова на есетрови риби от Светослав

Нещо става със Сузанита

Нещо става със Сузанита

"Живеем в измислен свят, с празни обещания и усмивки. Нали не си помислихте, че и ние "известните" нямаме никакви чувства и не ни се случват лоши неща." Думите са на Сузанита. Щерката на Орхан Мурад, която преди седмици разкри, че е бременна, махна снимките с наедрелия корем. Ей така, без ясна причина

Национал се ожени за иранка

Национал се ожени за иранка

Пищна сватба в Германия вдигна защитникът Едисон Йорданов Пищна сватба вдигна насред Германия футболният национал Едисон Йорданов. Това разкриха пред "България Днес" присъстващи на тържествената церемония. 29-годишният защитник взе за своя съпруга красива 26-годишна иранка. Нейното име е Йеганех Шарги и до този момент за нея не се знаеше почти

Джизъса се ожени на рождения ден на бившата си Есмер

Джизъса се ожени на рождения ден на бившата си Есмер

Случайно или нарочно?!  Благо платил сватбата си, не разчитал на богатия татко на булката Футболният национал Благой Георгиев пристана на красивата Полина Спасова на пищна церемония в събота във Велинград. Това се случи точно на рождения ден на бившата му съпруга - руската татарка Есмер, и на този на новия на предпоследната му любов Златка

Актуално

"Левски" приключи селекцията

"Левски" приключи селекцията

Нидерландецът обгрижван от половинката на Ван дер Каап "Левски" приключи със селекцията, научи "България Днес". Нидерландецът Нейтън Олдър е последното ново попълнение на "Герена" през лятото. Халфът подписа тригодишен договор със "сините". Той ще тренира с първия отбор. Въпреки това първоначално ще играе за втория тим под ръководството на Елин

Теди Джорджо, диджеят на футболиста: Благо не пи на сватбата си (СНИМКИ)

Теди Джорджо, диджеят на футболиста: Благо не пи на сватбата си (СНИМКИ)

Джизъса не близва алкохол цял ден, младоженците избират хит на Васко Найденов за първи брачен танц, Ненчо Балабанов държи реч Благой Георгиев не е пил никакъв алкохол дори и на сватбения си ден. Това разкри популярният диджей Теди Джорджо, който имаше задачата да се грижи за настроението на гостите

До 38°C ще е днес, 1 юли, в София - 32, следобед може да превали тук-там

До 38°C ще е днес, 1 юли, в София - 32, следобед може да превали тук-там

Днес ще бъде предимно слънчево. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Виктория Клещанова. След обяд ще се развива купеста облачност, по-значителна над планинските и североизточните райони и там на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици

Армен Назарян: Сега тренирам по-малкия ми син Гриша

Армен Назарян: Сега тренирам по-малкия ми син Гриша

Едмонд Назарян се цели в световното за мъже "Голяма радост е европейската титла на Едмонт, но аз вече него не го тренирам. Сега тренирам по-малкия ми син Гриша", признава пред "България Днес" двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян. Едмонд Назарян спечели злато на континенталния турнир за юноши в категория до 63 кг

472 нови положителни за коронавируса - 12,83% от изследваните

472 нови положителни за коронавируса - 12,83% от изследваните

472 за последното денонощие са новите положителни случаи у нас за вируса, който причинява COVID. Това са 12,83% от тестваните и с 60 случая по-малко от вчера, сочат данните в Единния информационен портал. За последните 24 часа са направени 3677 теста, 451 от които PCR, а - 3226 антигенни. От началото на пандемията карантинираните случаи до момента

Не пропускай

Почит за Гунди и Котков

Почит за Гунди и Котков

"Левски" почете паметта на легендите Георги Аспарухов и Никола Котков. Изпълнителният директор Иво Ивков, председателят на УС Даниел Боримиров, служители, ветерани и привърженици поднесоха венци и цветя по случай 51-ата годишнина от трагичната гибел на двамата. Поклонението се състоя на Централните софийски гробища

Витанов: Дойде лятната вълна на COVID-19, внимавайте в Гърция

Витанов: Дойде лятната вълна на COVID-19, внимавайте в Гърция

Лятната вълна на COVID-19 е вече у нас, а при над 1000 новозаразени на ден трябва всички да са с повишено внимание. Това написа математикът проф. Николай Витанов в анализа си във фейсбук. По думите му засега няма причина за безспокойство, но ваксинацията е на много ниско ниво, а COVID мерки няма. Сценарият „Синьо лято“ се очаква да е стабилен до

Алберт Попов се сгоди

Алберт Попов се сгоди

Най-добрият български скиор Алберт Попов се сгоди. 24-годишният спортист предложи брак на дългогодишната си приятелка Деница Чаева. Тя не се бави дълго с отговора и любимият й бързо чу мечтаното "Да". След това двамата се похвалиха с щастливата новина в социалните мрежи. Алберт качи две снимки, на които бъдещата му жена гордо позира с годежния

Виктория Томова отпадна във втория кръг на "Уимбълдън".

Виктория Томова отпадна във втория кръг на "Уимбълдън".

Първата от българките в световната ранглиста по тенис направи равностоен мач с петата в света Мария Сакари, но повечето направени пробиви осигуриха победата 6:4, 6:3 на гъркинята. Томова изравни личния си рекорд. През 2018 г. на същия турнир от "Големият шлем" тя премина квалификациите, в първия кръг отстрани Тереза Шмиткова (Чех)

549 новозаразени с COVID-19 за последното денонощие

549 новозаразени с COVID-19 за последното денонощие

У нас през последното денонощие бяха регистрирани 549 нови случая на заразяване с коронавирус, става ясно от новите данни, публикувани в Единния информационен портал. Случаите са с 46 случая по-малко от вчера. Това е 11,97% от направените тестове. Те са общо 4587, като 564 от тях са PCR, а 4023 са антигненни