Съперникът на Кобрата Жуниор дос Сантос: Сори, но ще набия Кубрат!

Приятел
Автор: Огнян Георгиев

 Дос Сантос е уверен в победата над Пулев

Дос Сантос е уверен в победата над Пулев

Той обича да е на ринга и да удря хората много здраво, но и аз мога

КОЙ Е ТОЙ

Жуниор дос Сантос е следващият съперник на Кубрат Пулев. Двамата ще се бият на 26 февруари в Хюстън, Тексас. Мачът ще бъде за титлата на организацията "Траяд Комбат" и ще бъде предаван в България по стрийминг платформата FITE.

Бразилецът е бивш шампион на UFC в тежка категория. В своята кариера Дос Сантос има победа над Благой Иванов - Багата. Специално за в. "България Днес" и youtube канала "Спортната джунгла" той прогнозира какво ще се случи в двубоя с Кобрата.

- Г-н Дос Сантос, кога за пръв път се свързаха с вас, за да участвате в "Траяд Комбат"? Имаше слухове, че ще бъдете съперник на Кубрат Пулев за неговия първи мач, но той започна с Франк Мир.

- Да, имахме разговори и други подобни неща за първото шоу. По някаква причина нещата не станаха. Тогава дори не тренирах. След като гледах шоуто за пръв път, когато Кубрат Пулев се би с Франк Мир, човече, беше страхотно. Казах си: "Трябва да съм част от това!". Нека да се пробваме за следващото издание. Да видим дали може да сме там.

- Какви бяха първите ви впечатления от триъгълния ринг, рундове по две минути и правила, които дават предимство на боксьорите?

- В ММА вселената винаги са ме знаели като боксьор. Разбира се, в класическия бокс няма да бъда на същото ниво, както другите момчета. След като приключих с UFC, търсех подобна възможност. Винаги съм искал да имам боксов мач. Но тогава видяхме как Трилър създаде "Траяд Комбат". Казах си, че това е перфектната организация за мен. Правилата са като бокса, но и с клинчове. Триъгълният ринг е нещо различно. Нещо уникално. Ще бъде доста вълнуващо. Защото ние, ММА бойците, може да вкараме съперника в ъгъла и да се възползваме от това. Но рингът е заграден от въжета, а боксьорите се движат добре и се опитват да използват ударните си умения. Измина една година, откакто си тръгнах от UFC. През тази година прекарах време със семейството си. Обмислях следващата стъпка. Бях наясно, че тя е много важна. Трябва да бъде много важна. А сега вече следващата стъпка е ясна. Доволен съм от това. Случи се това, което обичам да правя. Отново го правя. Това е най-важното.

- Франк Мир не беше конкурентен на Кубрат Пулев, когато се биха. Защо мислите, че имате повече шансове срещу двукратния претендент за световната титла в тежка категория?

- Франк Мир е граплър (състезател, който предпочита да се бори - б.а.). Той беше ММА боец. Има сравнително добри страйкинг умения (да се боксира - б.а.). Но това не е достатъчно, за да излезеш и да се изправиш срещу някой, който върши това цяла вечност. През целия си живот. Като Кубрат Пулев. Човече, той е в бизнеса от толкова време. Има много опит. За да отидеш там и да имаш шансове срещу него, трябва да знаеш какво правиш. Както споменах, в ММА вселената винаги са ме знаели като боксьор. Защото търсех нокаута. Да използвам моите умения да пускам удари. Да се движа с моята скорост и способности. Ако има някой в ММА света, който може да бие Кубрат Пулев, това съм аз. Това ще се случи.

- Какво мислите за качествата на Кубрат Пулев. Къде виждате неговите слабости, особено що се отнася до правилата на "Траяд Комбат"?

- Трудно е да се каже. Той е много опитен боец. Адски корав, това се вижда от всички. Удря много здраво. Обича да се бие. Харесва му да бъде на ринга и да удря хората и него да го удрят. Притежавам всичко необходимо, за да изляза и да затрудня Кубрат Пулев на ринга. Вижте, не разсъждавам толкова около неговите слабости. Гледам къде е най-силен. За да мога да избегна това и да получа предимство. Както казах, той имаше невероятна кариера в бокса. Но "Траяд Комбат" е малко по-различно. Ще бъде различен мач.

- Една от най-горещите теми в момента е заплащането на UFC бойците. Ако го сравните с това в "Траяд Комбат", какво бихте казали?

- Ще бъде глупаво да твърдя, че не съм правил хубави пари. Правех добри пари в UFC. Но добри пари не означава справедливи пари. Ние сме шоуто. Ние, бойците, сме шоуто. Не UFC, не някой друг. Ние правим шоуто. Трябва да бъдем добре признати за това. Заплатени за това. Не мога да се оплача от моята кариера, но само за сравнение, в момента ще изкарам повече пари, отколкото изкарах в предишния ми мач (тогава Дос Сантос получава $520 000 - б.а.). Това показва какъв бизнес правят там. UFC е нещо невероятно! Невероятно е, че дават възможности на много момчета. Дадоха и на мен. И продължаваха да ми дават възможности с корави съперници. Младата генерация идва по-гладна, по-подготвена. Бойците са невероятни! Но от федерацията трябва да плащат на своите спортисти малко по-добре. Да обръщат повече внимание като цяло. Трябва да се погрижат по-добре за своите спортисти. В момента например имаме Франсис Нгану. Той е най-плашещият боец в историята на UFC. Прекалено голяма мощ притежава това момче. Привлича огромно внимание. Искате да ми кажете, че Нгану не продава? Хайде де! Всички искат да го гледат. Той прави $500 бона или $600 бона. И каза, че няма да се бие повече за $500 000 - 600 000. Това плащат. А той е в основния мач. Изкарва милиони и милиони на UFC. Отново, не казвам нещо лошо за Дейна Уайт и UFC. Те изведоха нашия спорт на ново ниво. ММА отиде на ново ниво. Направиха го прекрасен пред целия свят. В момента ние сме известни хора, известни бойци. Целият свят ни познава. Но, от друга страна, контролират прекалено много бойците. И техният достъп до всичко. Дори и до медиите и спонсорите. Взеха ни спонсорите. Това е като игра срещу нас.

- Имате загуба с нокаут от Франсис Нгану. Бихте ли го поканили в "Траяд Комбат"?

- Нгану иска да се бие за повече пари. "Траяд Комбат" е перфектен за него. Мислех си за това и си казах, че това може да е моят реванш. Точно там. Дори Тайсън Фюри, боксьорът, предизвика Франсис Нгану, казвайки, че иска да се бие с по-малки ръкавици. Казах на Тайсън Фюри, че може да дойде още сега в "Траяд Комбат". Може да има мач с мен, докато чака Франсис Нгану да се освободи от UFC и да дойде в "Траяд". Можете ли да си представите? Това е прекрасен сценарий.

- Пробвахте се и в професионалния кеч. Имахте два мача в шоуто AEW, където се бие българинът Миро. Хареса ли ви преживяването?

- Миро, да. Вижте, това беше страхотно преживяване. Светът на професионалния кеч е много вълнуващ. Още нещо невероятно. Аз съм боец!. Обичам бойното съревнование. Бокс, "Траяд", ММА, професионален кеч. Мога да правя всичко това. Както го сторих в шоуто на AEW. Беше страхотна възможност за мен да бъда заедно с момчетата и да участвам в мачовете. Още нещо, което е важно, е моята позиция. Чувствам се щастлив, защото съм свободен. Мога да правя каквото си искам. Няма нужда да искам разрешение или да подписвам различни договори.

- Има голяма циганска общност в България, а вашият прякор е Сигано, което е португалската дума за циганин. Има Цигански крал - Тайсън Фюри. Вие бихте ли искали да бъдете нещо като Циганския рицар или нещо подобно? Виждате ли се като модел за всички цигани на света?

- Аз вече съм! Този прякор е с мен още от самото начало. Започнаха да ме наричат Сигано още когато тренирах жиу-жицу. Казвах им - не, намерете ми друг прякор. Този не ми харесва. Но след известно време все ми казваха - Циганина. И аз го приех. Харесва ми. Аз съм циганин сега. След известно време в моята кариера, след като направих хубави мачове, циганската общност се свърза с мен и ми казаха колко са горди с мен, че прославям името им в целия свят. Горди бяха с това, което правя, представяйки се като Сигано. Бях толкова щастлив! Горд съм да бъда в тази позиция. Да нося този прякора. Аз не съм истински циганин, но вече се чувствам като такъв.

- Победихте Благой Иванов през 2018-а. Какво мислите за неговите умения? Способен ли е да стигне до мач за титлата в тежка категория на UFC?

- Благой е много корав съперник! Един от най-коравите, с които съм се бил в UFC. Удрях го много здраво през целия мач. С малките ръкавици. А той поемаше ударите и продължаваше да върви напред. Търсеше боя. От типа бойци, на които се възхищавам, когато ги гледам. Страхотен е! Корав. Благой е страхотен човек! Безспорно един от хората, които биха могли да се бият за титлата. Някой ден искам да дойда в България, за да науча малко повече за вашето място. Сори, че трябва да набия Кубрат Пулев на 26 февруари.

Линда обикаля без охрана - фоторепортаж

Линда обикаля без охрана - фоторепортаж

Въпреки скандала с изгонените руски дипломати Съпругата на Кирил Петков му взима ризите от химическо чистене Без охрана се движи из София Линда Петкова, видяха бдителните папараци на "България Днес". Премиершата явно не се страхува от нищо, въпреки че мъжът й Кирил Петков си навлече омразата на мнозина, включително и на Русия

Рибарят Светослав Лозанов от Видин: Хващам чудовищата на Дунав!

Рибарят Светослав Лозанов от Видин: Хващам чудовищата на Дунав!

Моруна едва не ме уби, преборил съм над 50 гигантски риби в реката Гигантска моруна едва не погубва професионалния рибар Светослав Лозанов от град Видин. За това разказва самият той пред "България Днес" навръх Международния ден на река Дунав - 29 юни. Едва ли има по-голям специалист в улова на есетрови риби от Светослав

Сезонът на дините е открит

Сезонът на дините е открит

Плеймейтки и силиконки атакуват морето Банският на Николета едва удържа пищната й гръд Лятото дойде. Жегите започнаха. Жените се разсъбличат на плажа, за да хващат тен. И както се казваше в една реклама, дойде сезонът на дините! Родните плеймейтки и силиконови бомби захвърлиха якета и дънки и вече се търкалят на пясъка, на метри от морето

Скъпоценни камъни дирят в Родопите

Скъпоценни камъни дирят в Родопите

Нов хит в туризма  Срещу 250 лв. с чук и длето ровят за несметни богатства  Доли ЛУКАНОВА Планински кристали, благородни ясписи, лилави аметисти и още десетки скъпоценни камъни лежат погребани в недрата на Родопа планина. Стотици търсачи на несметни богатства се стичат в горите край град Маджарово. Последните години това се е превърнало в

Червена хубавица победи Лена

Червена хубавица победи Лена

В онлайн конкурс избираме красавица №1 в политиката - загл. Петя Михалевска печели четвъртфиналите с минимална преднина пред Бориславова Конкурс за най-красива жена в родната политика се провежда онлайн, установи "България Днес". Хубавици от различни партии се изправят една срещу друга в директни елиминации

Теди Джорджо, диджеят на футболиста: Благо не пи на сватбата си (СНИМКИ)

Теди Джорджо, диджеят на футболиста: Благо не пи на сватбата си (СНИМКИ)

Джизъса не близва алкохол цял ден, младоженците избират хит на Васко Найденов за първи брачен танц, Ненчо Балабанов държи реч Благой Георгиев не е пил никакъв алкохол дори и на сватбения си ден. Това разкри популярният диджей Теди Джорджо, който имаше задачата да се грижи за настроението на гостите

Актуално

Щерката на Вергов пафка, пие енергийна напитка и говори по телефона

Щерката на Вергов пафка, пие енергийна напитка и говори по телефона

Цигарки обича да запалва дъщерята на Юлиан Вергов - Алена, видяха здравословните папараци на "България Днес". Младата актриса, която вече се изявява успешно на сцената и пред камера, освен папиросата се зареди с енергийна напитка, след което грабна телефона си да говори по него. Снимки: "България

942  заболелите от коронавирус, за последните 24 часа

942 заболелите от коронавирус, за последните 24 часа

942 са заболелите от коронавирус за последното денонощие. Това са 14% от направените тестове, като заболелите са петкратно повече в сравнение с предното денонощие, личи от данните на Единния информационен портал. За последните 24 часа са направени 6702 теста, 770 от които PCR, а - 5932 антигенни. От началото на пандемията до момента

Мъж работи без почивен ден 27 години

Мъж работи без почивен ден 27 години

Служител в американска верига за бързо хранене се превърна в истинска сензация в социалните мрежи. Причината - 54-годишният Кевин Форд е работил 27 години за компанията, без да си вземе почивен ден. Той започнал работа в ресторант на веригата, разположен на Международното летище "Маккаран", през 1995 година

Президентската щерка пафка ли, пафка

Президентската щерка пафка ли, пафка

Мома за пример ли е дъщерята на президента Дарина Радева?! Красавицата запали цигара пред НАТФИЗ в столицата, видяха загрижените топпапараци на "България Днес". Младото момиче без притеснение се отдаде на лошия порок в очакване на своите приятели. Снимка: България

Хаос по летища в САЩ за Деня на независимостта

Хаос по летища в САЩ за Деня на независимостта

За Деня на независимостта на много летища в САЩ настъпи хаос поради струпване на пътници. Отменяха се полети, ситуацията се усложнява допълнително от високите цени на горивата. Почти 15 000 отменени полета в празничните почивни дни. В петък, първия от най-натоварените преди Деня на независимостта повече от 2

Не пропускай

Слави Трифонов: Кирил Петков и Асен Василев, пожелавам ви да се задавите с власт

Слави Трифонов: Кирил Петков и Асен Василев, пожелавам ви да се задавите с власт

"Кирил Петков и Асен Василев звънят на всички депутати от “Има такъв народ”. И като казвам на всички - имам предвид наистина на всички", написа във фейсбука си лидерът на партия ИТН Слави Трифонов. След което продължи с обясненията си: "И им обясняват по телефона колко лош съм аз, колко добри и морални хора са те

Сушата в Италия може доведе до криза за пармезан

Сушата в Италия може доведе до криза за пармезан

На фона на сушата в Италия човечеството може да се сблъска с недостиг на пармезан, прогнозират учени, цитирани от Си Ен Ен. Причината е, че количеството на водата в река По, захранваща 30 процента от фермите в страната, силно е намаляло, което застрашава производството на популярното сирене, предава БТА

Кичка Бодурова: Панайот Панайотов нарече колеги „сульо и пульо“, простих му

Кичка Бодурова: Панайот Панайотов нарече колеги „сульо и пульо“, простих му

„Панайот Панайотов беше груб към колеги – нарече ги „сульо и пульо“, и това не успях да го преглътна“. Това каза пред bTV певицата Кичка Бодурова за размяната на гневни постове във „Фейсбук“ между нея и певеца. По думите ѝ грубото отношение е основната причина Панайотов да няма участие в нейния концерт в Бургас през юни

Боби Турбото предложил на Калина от сцената на Сатиричния театър

Боби Турбото предложил на Калина от сцената на Сатиричния театър

Актьорът Борислав Захариев, по-известен като Боби Турбото, е предложил брак на Калина Крумова от сцената на Сатиричния театър в София по време на своя постановка. Захариев е паднал на едно коляно, докато пеел Can't help falling in love на Елвис Пресли, разказаха младоженците пред Нова Тв. Борислав ми предложи брак в залата на Сатиричния театър

Два самолета откарват днес изгонените руски дипломати

Два самолета откарват днес изгонените руски дипломати

Два самолета от Русия пристигат днес на летище София, за да откарат 70-те изгонени от България руски дипломати. Заедно с тях си тръгват и семействата им като на двата полета ще има около 170 души, съобщиха дипломатически източници на "24 часа". Двата полета са с хуманитарен статут заради ембаргото за руски самолети на територията на ЕС