Съперникът на Кобрата Жуниор дос Сантос: Сори, но ще набия Кубрат!

Приятел
Автор: Огнян Георгиев

 Дос Сантос е уверен в победата над Пулев

Дос Сантос е уверен в победата над Пулев

Той обича да е на ринга и да удря хората много здраво, но и аз мога

КОЙ Е ТОЙ

Жуниор дос Сантос е следващият съперник на Кубрат Пулев. Двамата ще се бият на 26 февруари в Хюстън, Тексас. Мачът ще бъде за титлата на организацията "Траяд Комбат" и ще бъде предаван в България по стрийминг платформата FITE.

Бразилецът е бивш шампион на UFC в тежка категория. В своята кариера Дос Сантос има победа над Благой Иванов - Багата. Специално за в. "България Днес" и youtube канала "Спортната джунгла" той прогнозира какво ще се случи в двубоя с Кобрата.

- Г-н Дос Сантос, кога за пръв път се свързаха с вас, за да участвате в "Траяд Комбат"? Имаше слухове, че ще бъдете съперник на Кубрат Пулев за неговия първи мач, но той започна с Франк Мир.

- Да, имахме разговори и други подобни неща за първото шоу. По някаква причина нещата не станаха. Тогава дори не тренирах. След като гледах шоуто за пръв път, когато Кубрат Пулев се би с Франк Мир, човече, беше страхотно. Казах си: "Трябва да съм част от това!". Нека да се пробваме за следващото издание. Да видим дали може да сме там.

- Какви бяха първите ви впечатления от триъгълния ринг, рундове по две минути и правила, които дават предимство на боксьорите?

- В ММА вселената винаги са ме знаели като боксьор. Разбира се, в класическия бокс няма да бъда на същото ниво, както другите момчета. След като приключих с UFC, търсех подобна възможност. Винаги съм искал да имам боксов мач. Но тогава видяхме как Трилър създаде "Траяд Комбат". Казах си, че това е перфектната организация за мен. Правилата са като бокса, но и с клинчове. Триъгълният ринг е нещо различно. Нещо уникално. Ще бъде доста вълнуващо. Защото ние, ММА бойците, може да вкараме съперника в ъгъла и да се възползваме от това. Но рингът е заграден от въжета, а боксьорите се движат добре и се опитват да използват ударните си умения. Измина една година, откакто си тръгнах от UFC. През тази година прекарах време със семейството си. Обмислях следващата стъпка. Бях наясно, че тя е много важна. Трябва да бъде много важна. А сега вече следващата стъпка е ясна. Доволен съм от това. Случи се това, което обичам да правя. Отново го правя. Това е най-важното.

- Франк Мир не беше конкурентен на Кубрат Пулев, когато се биха. Защо мислите, че имате повече шансове срещу двукратния претендент за световната титла в тежка категория?

- Франк Мир е граплър (състезател, който предпочита да се бори - б.а.). Той беше ММА боец. Има сравнително добри страйкинг умения (да се боксира - б.а.). Но това не е достатъчно, за да излезеш и да се изправиш срещу някой, който върши това цяла вечност. През целия си живот. Като Кубрат Пулев. Човече, той е в бизнеса от толкова време. Има много опит. За да отидеш там и да имаш шансове срещу него, трябва да знаеш какво правиш. Както споменах, в ММА вселената винаги са ме знаели като боксьор. Защото търсех нокаута. Да използвам моите умения да пускам удари. Да се движа с моята скорост и способности. Ако има някой в ММА света, който може да бие Кубрат Пулев, това съм аз. Това ще се случи.

- Какво мислите за качествата на Кубрат Пулев. Къде виждате неговите слабости, особено що се отнася до правилата на "Траяд Комбат"?

- Трудно е да се каже. Той е много опитен боец. Адски корав, това се вижда от всички. Удря много здраво. Обича да се бие. Харесва му да бъде на ринга и да удря хората и него да го удрят. Притежавам всичко необходимо, за да изляза и да затрудня Кубрат Пулев на ринга. Вижте, не разсъждавам толкова около неговите слабости. Гледам къде е най-силен. За да мога да избегна това и да получа предимство. Както казах, той имаше невероятна кариера в бокса. Но "Траяд Комбат" е малко по-различно. Ще бъде различен мач.

- Една от най-горещите теми в момента е заплащането на UFC бойците. Ако го сравните с това в "Траяд Комбат", какво бихте казали?

- Ще бъде глупаво да твърдя, че не съм правил хубави пари. Правех добри пари в UFC. Но добри пари не означава справедливи пари. Ние сме шоуто. Ние, бойците, сме шоуто. Не UFC, не някой друг. Ние правим шоуто. Трябва да бъдем добре признати за това. Заплатени за това. Не мога да се оплача от моята кариера, но само за сравнение, в момента ще изкарам повече пари, отколкото изкарах в предишния ми мач (тогава Дос Сантос получава $520 000 - б.а.). Това показва какъв бизнес правят там. UFC е нещо невероятно! Невероятно е, че дават възможности на много момчета. Дадоха и на мен. И продължаваха да ми дават възможности с корави съперници. Младата генерация идва по-гладна, по-подготвена. Бойците са невероятни! Но от федерацията трябва да плащат на своите спортисти малко по-добре. Да обръщат повече внимание като цяло. Трябва да се погрижат по-добре за своите спортисти. В момента например имаме Франсис Нгану. Той е най-плашещият боец в историята на UFC. Прекалено голяма мощ притежава това момче. Привлича огромно внимание. Искате да ми кажете, че Нгану не продава? Хайде де! Всички искат да го гледат. Той прави $500 бона или $600 бона. И каза, че няма да се бие повече за $500 000 - 600 000. Това плащат. А той е в основния мач. Изкарва милиони и милиони на UFC. Отново, не казвам нещо лошо за Дейна Уайт и UFC. Те изведоха нашия спорт на ново ниво. ММА отиде на ново ниво. Направиха го прекрасен пред целия свят. В момента ние сме известни хора, известни бойци. Целият свят ни познава. Но, от друга страна, контролират прекалено много бойците. И техният достъп до всичко. Дори и до медиите и спонсорите. Взеха ни спонсорите. Това е като игра срещу нас.

- Имате загуба с нокаут от Франсис Нгану. Бихте ли го поканили в "Траяд Комбат"?

- Нгану иска да се бие за повече пари. "Траяд Комбат" е перфектен за него. Мислех си за това и си казах, че това може да е моят реванш. Точно там. Дори Тайсън Фюри, боксьорът, предизвика Франсис Нгану, казвайки, че иска да се бие с по-малки ръкавици. Казах на Тайсън Фюри, че може да дойде още сега в "Траяд Комбат". Може да има мач с мен, докато чака Франсис Нгану да се освободи от UFC и да дойде в "Траяд". Можете ли да си представите? Това е прекрасен сценарий.

- Пробвахте се и в професионалния кеч. Имахте два мача в шоуто AEW, където се бие българинът Миро. Хареса ли ви преживяването?

- Миро, да. Вижте, това беше страхотно преживяване. Светът на професионалния кеч е много вълнуващ. Още нещо невероятно. Аз съм боец!. Обичам бойното съревнование. Бокс, "Траяд", ММА, професионален кеч. Мога да правя всичко това. Както го сторих в шоуто на AEW. Беше страхотна възможност за мен да бъда заедно с момчетата и да участвам в мачовете. Още нещо, което е важно, е моята позиция. Чувствам се щастлив, защото съм свободен. Мога да правя каквото си искам. Няма нужда да искам разрешение или да подписвам различни договори.

- Има голяма циганска общност в България, а вашият прякор е Сигано, което е португалската дума за циганин. Има Цигански крал - Тайсън Фюри. Вие бихте ли искали да бъдете нещо като Циганския рицар или нещо подобно? Виждате ли се като модел за всички цигани на света?

- Аз вече съм! Този прякор е с мен още от самото начало. Започнаха да ме наричат Сигано още когато тренирах жиу-жицу. Казвах им - не, намерете ми друг прякор. Този не ми харесва. Но след известно време все ми казваха - Циганина. И аз го приех. Харесва ми. Аз съм циганин сега. След известно време в моята кариера, след като направих хубави мачове, циганската общност се свърза с мен и ми казаха колко са горди с мен, че прославям името им в целия свят. Горди бяха с това, което правя, представяйки се като Сигано. Бях толкова щастлив! Горд съм да бъда в тази позиция. Да нося този прякора. Аз не съм истински циганин, но вече се чувствам като такъв.

- Победихте Благой Иванов през 2018-а. Какво мислите за неговите умения? Способен ли е да стигне до мач за титлата в тежка категория на UFC?

- Благой е много корав съперник! Един от най-коравите, с които съм се бил в UFC. Удрях го много здраво през целия мач. С малките ръкавици. А той поемаше ударите и продължаваше да върви напред. Търсеше боя. От типа бойци, на които се възхищавам, когато ги гледам. Страхотен е! Корав. Благой е страхотен човек! Безспорно един от хората, които биха могли да се бият за титлата. Някой ден искам да дойда в България, за да науча малко повече за вашето място. Сори, че трябва да набия Кубрат Пулев на 26 февруари.

Силвия Кацарова и кучето й цъфтят

Силвия Кацарова и кучето й цъфтят

Като пролетни цветя цъфнаха неотразимата Силвия Кацарова и кученцето й, видяха топпапараците на "България Днес". Певицата привличаше погледите със свежото си, пъстро и стилно облекло, а кученцето й също грееше в розово елече. Снимки: България

Даниела Серданова сама

Даниела Серданова сама

Сама обикаля из софийските улици Даниела Серданова, видяха влюбчивите папараци на "България Днес". Преди две години психоложката се раздели със социалния антрополог Харалан Александров след близо 8-годишна връзка, като така и не стана ясно каква е причината за разлъката. Серданова беше женена за футболиста Любо Пенев, двамата имат дете

ПЕВЕЦ НА СЛАВИ С РАЗЛИЧНИ ЧОРАПИ

ПЕВЕЦ НА СЛАВИ С РАЗЛИЧНИ ЧОРАПИ

Певецът Владо Димов явно харесва разнообразието и колорита в облеклото. "България Днес" засече изпълнителя, който се нареди сред финалистите в музикалния формат "Аз пея в "Ку-ку бенд" на "Шоуто на Слави", да крачи край Народния театър "Иван Вазов" с... различни чорапи. Докато единият бе син на цветни райета, другият бе червен

Деян Ангелов стяга къща в Гърция

Деян Ангелов стяга къща в Гърция

С майстор се срещна актьорът Деян Ангелов, видяха неуловимите папараци на "България Днес". Той приготви пачка с пари, след като доволно разгледа няколко проекта. Артистът стяга къща в Гърция и иска всичко да е перфектно по план. Снимки: България

Смърт в семейството връща Виктория в Русия

Смърт в семейството връща Виктория в Русия

След като победи в "Ергенът" Виктория Капитонова е голямата победителка в най-гледаното шоу в ефира - "Ергенът". Тя е жената, която Виктор Стоянов избра, след като в последната вечер остават двете с Дениз Хайрула и той подарява на рускинята последната си роза. Красивият Виктор не предлага брак на 27-годишната моделка, но й "обещава" сърцето си

Кристина Димитрова с жълти подметки

Кристина Димитрова с жълти подметки

Кристина Димитрова показа уникален стил, видяха неотразимите папараци на "България Днес". Певицата на "Детски спомен" омая хората с оригинални обувки с жълти подметки. Те идеално се вписаха с русата й коса и жълтото портмоне, което държеше в ръка. Снимка: България

Актуално

Григор Димитров победи Борна Чорич и се класира за трети кръг на "Ролан Гарос"

Григор Димитров победи Борна Чорич и се класира за трети кръг на "Ролан Гарос"

Григор Димитров продължава с победите на "Ролан Гарос". Откритото на Франция не е най-успешният турнир от "Големият шлем" за българската звезда в тениса, но вече 2 мача бившият номер 3 в света показва страхотната си класа. Димитров отнесе 6:0, 6:4, 6:3 Борна Чорич. Хърватинът в момента е 279-и в ранглистата

Димитър Маргаритов лови лимон

Димитър Маргаритов лови лимон

Когато животът ти поднесе лимон, направи си лимонада! Тази сентенция приема буквално защитникът на потребителите Димитър Маргаритов. Шефът на КЗП не пропусна да пробва всичко, което бе поръчал в заведението, в което се видя със своя позната. След като си изпи до дъно водата, Маргаритов проведе битка да извади лимона от чашата

От години задържаният за труповете се занимавал с незаконни погребения, признал за над 50

От години задържаният за труповете се занимавал с незаконни погребения, признал за над 50

От няколко години задържаният за откритите 7 трупа край София се занимавал с незаконни погребения. Това признал самият той при ареста и посочил, че са над 50 случаите, при които е заравял починали възрастни хора от столични хосписи. С постановление на прокуратурата той остава в ареста за 72 часа. Повдигнато му е и обвинение по чл. 209 от НК

Задържан е служител на погребална агенция за откритите 7 трупа край София, обвинен е за измама

Задържан е служител на погребална агенция за откритите 7 трупа край София, обвинен е за измама

Служител на погребална агенция в столицата е задържан по случая с откритите трупове на възрастни мъже и жени край София, съобщиха от МВР. Мъжът е на 51 г. Телата са намерени в гориста местност, близо до гробище до столичен квартал, съобщава.  Незаконно погребаните хора са починали в различни хосписи в столицата

100 новозаразени с COVID-19, 4% от тестваните

100 новозаразени с COVID-19, 4% от тестваните

100 новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас за изминалите 24 часа. Това е със 193 случая по-малко от предходния ден, сочат данните на Единния информационен портал. За последното денонощие са направени 2501 теста. Това означава, че новите случаи са почти 4% от тестваните.  Починалите за последното денонощие са трима

Не пропускай

Михайлович мотае "Левски"

Михайлович мотае "Левски"

Един от основните футболисти на "Левски" Драган Михайлович най-вероятно ще напусне клуба. За това намекна треньорът Станимир Стоилов. Защитникът получи предложение за нов договор преди пет дни. Оттогава той отговаря уклончиво дали смята да приеме предложението на ръководството. "На този етап отговорът му е по-скоро не

108г. от създаването на Левски

108г. от създаването на Левски

Левски празнува 108г. от основаването си емблематичното място Могилката в центъра на София. По този повод много от легендите на синия клуб сред които Наско Сираков, Тити Папазов, Мъри Стоилов и др. както и стотици привърженици на Левски се събраха за за да отбележат празника на сините от Герена. Видео: България

ПЕВЕЦ НА СЛАВИ С РАЗЛИЧНИ ЧОРАПИ

ПЕВЕЦ НА СЛАВИ С РАЗЛИЧНИ ЧОРАПИ

Певецът Владо Димов явно харесва разнообразието и колорита в облеклото. "България Днес" засече изпълнителя, който се нареди сред финалистите в музикалния формат "Аз пея в "Ку-ку бенд" на "Шоуто на Слави", да крачи край Народния театър "Иван Вазов" с... различни чорапи. Докато единият бе син на цветни райета, другият бе червен

Кристина Димитрова с жълти подметки

Кристина Димитрова с жълти подметки

Кристина Димитрова показа уникален стил, видяха неотразимите папараци на "България Днес". Певицата на "Детски спомен" омая хората с оригинални обувки с жълти подметки. Те идеално се вписаха с русата й коса и жълтото портмоне, което държеше в ръка. Снимка: България

Китара на Кърт Кобейн продадена за 4,5 млн. долара

Китара на Кърт Кобейн продадена за 4,5 млн. долара

Митичната електрическа китара Fender Mustang на Кърт Кобейн от 1969 г. от забележителния музикален клип на Нирвана от 1991 г. "Smells Like Teen Spirit" беше продадена на търг за близо 5 милиона долара, съобщи "Variety", предава БГНЕС.  Тя стана част от колекцията на Джим Ирсей – собственик на отбора по американски футбол „Индианаполис Колтс” в