Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7618503 www.bgdnes.bg

Кървави заплахи преди боя на "Герена"

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес".

Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски". Те бяха преотстъпени на фенове преди известно време.

Реклама

Освен към него тогава заплахи са отправени и към изпълнителния директор Красимир Иванов. "България Днес" потърси бившия шеф на "сините" за коментар, но той не пожала да говори по темата.

Разследващите работят именно по тази основна версия. Причина за нападението е фактът, че новото ръководство си върна официалния магазин. Това означава, че ще намалеят значително парите, които постъпват към определени групи на ултрасите. Има спорове и по други наболели проблеми около "сините". Така например част от ултрасите вече не влизат с билети на цената на детски пропуск, както бе практика в продължение на години.

Шефът на Националния клуб на привържениците определи това като спекулации.

"Никога от фен артикули или от каквото и да било фен клубът не е получавал пари, които да разпределя към останалите фен клубове. От този човек не зависи абсолютно нищо - заяви шефът на НКП Степан Хиндлиян. - НКП се е занимавал с мърчъндайзинга и маркетинга в продължение на определен период от време официално на базата на договори при стария собственик Спас Русев. От тази дейност за 9 месеца и половина търговското дружество, което ние сме управлявали, е платило на ПФК "Левски" близо 100 000 лв."

Състоянието на Цветан Вълчев остава тежко. Според медици, ако побоят е продължил само още няколко минути, служителят в маркетинговия отдел на "сините" е щял да издъхне на място. Той има три счупвания на черепа. Освен това са счупени ребрата от 7 до 11 отдясно. Има и други наранявания по цялото тяло. В началото лекарите имали съмнение, че е счупена и тилната кост. Първият удар е бил именно там. За радост, опасенията не се оправдали.

Вълчев работи от 10 години в маркетинговия отдел на "Левски".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама