Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9574596 www.bgdnes.bg

Яйцето излиза с травма срещу французин

Професионалният боксьор Борислав Иванов-Яйцето (9 победи, 5 с нокаут и 1 загуба) е получил травма при подготовката за мача срещу Фарад Саад. 8-рундовата битка от средна категория е днес в Нант (Фр). Двубоят е част от голяма галавечер. В основния мач ще се бие олимпийският шампион в супертежка категория и непобеден професионалист Тони Йока (Фр).

По време на спаринг българинът е усетил болка в рамото.

"За съжаление, при последните спаринги получих контузия. Сега правя терапия. Тренирам, но имам дискомфорт. Повече ме притеснява, че мачът е в осем рунда и ще трябва доста да го натоварвам - заяви за "България Днес" Иванов. - Имам подписан договор. От мъжка гледна точка сме обещали и ще отидем."

Реклама

Борислав Иванов замина в четвъртък сутринта със своя личен треньор Захари Мутафчиев. Той разбра за срещата преди три седмици.

"До последно не беше сигурно дали ще се проведе шоуто заради мерките срещу коронавирус. Преди десетина дни казаха, че 100% ще играя срещу този съперник - допълни Яйцето. - Моята работа е да изляза на ринга и да се боксирам. Задачата на треньора и екипа е да гледат съперника и да изградят стратегия. Французинът е техничен боксьор и темповак. Има хубава аматьорска кариера. Не е за подценяване. Класен е."

Саад (7 победи и 1 равен) е сочен за фаворит в мача.

"Стискайте палци, дано да покажем, че можем да играем бокс. Останалото е каквото покажат съдиите - обяви треньорът Мутафчиев. - Комбинирахме няколко неща. Гледахме къде са слабостите на французина, надяваме се да го изненадаме."

Иванов започва с професионалния бокс, без да е играл при аматьорите.

"Всичко тръгна на майтап. Влязох в залата да тренирам ей така. Моят треньор каза да пробваме. Доволен съм от постигнатото до момента - сподели Яйцето. - Пандемията се отрази негативно, защото нямаше къде да се тренира. Но ходих да тичам навън."

Мутафчиев смята, че успехите на Борислав Иванов могат да бъдат сравнявани с геройство.

"Започна от нулата преди 2-3 години. Надграждаме хубави неща за кратко време. Опитваме се да ги правим професионално, като гледаме как действат големите - смята наставникът. - Тръгнахме с тази цел, за да видим на какво ниво сме навън. Борислав вече има семейство и дете. Ходи цял ден на работа, а после идва да тренира. Каквото и да се случи, надявам се да покаже добър бокс. Тогава ще съм доволен, защото в България благодарение на Васко Алексеев и на федерацията тепърва започва да се развива професионален бокс. Момчета като Йосиф Панов и Здравко Попов вървят нагоре."

Реклама
Реклама
Реклама