Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14522208 www.bgdnes.bg

Боксьорът Тервел Пулев: Готов съм да играя Караджата!

Образът на войводата е вдъхновение, казва родният боец

"Готов съм да изиграя Караджата!"

Това заяви големият наш боксьор Тервел Пулев пред "България Днес", след като стана ясно, че е един от кандидатите за главната роля във филм за легендарния войвода. Режисьорът Максим Генчев все още не е взел окончателно решение на кого да повери образа на славния ни революционер.

"За мен е предизвикателство да опитам нещо ново и толкова различно от основната ми професия - сподели Тервел Пулев. - Не е сигурно дали ще бъда избран за ролята. Но за мен това би било чест и отговорност. Винаги съм се гордял с българската история, а образът на Караджата е сред ярките герои на нашето националноосвободително движение. Достатъчно е да си припомним безсмъртното стихотворение на Христо Ботев. Какво по-голямо доказателство за значението, което има този наш войвода за съвременниците си?!"

Реклама

Един от проблемите, които редовно съпътстват поредицата патриотични филми на Максим Генчев, е липсата на достатъчно средства. Режисьорът приема дарения за проекта си "Свободата иска Караджата", като популяризира каузата в социалните мрежи.

"Младите българи дори не знаят кой е този български герой - споделя режисьорът в свое обръщение във фейсбук. - Същността на моята работа е да прося дарения за филмите си. Но без да съм просяк, без да наранявам достойнството си."

За успеха на лентата може да се помогне по различни начини. "Караджата, преди да стане революционер, е работел на егрек (лятна кошара за добитък - б.а.) като пазвантин - казва Генчев. - На кон, с оръжия в силяха и каракачански кучета за помощници. В биографията му има само няколко сухи изречения от този период, така че няма да бъда исторически коректен. Но там ще се случи нещо съдбоносно за изграждане на твърдия му характер... Ще снимам този "темелен" епизод в жанр "уестърн". За целта ми трябват планински егреци, с лесен достъп до река, с прашни горски пътища и основното - стада добитък с над 1000 глави - кози, овце, говеда... Моля, чорбаджии животновъди, притежаващи тези изчезващи български богатства, да ми се обадят!"

За дарителите има и стимул. Картина на Максим Генчев с автограф ще получи всеки, който преведе сума над 500 лв. "Трябва да се борим за това нацията да познава своите герои! Това е най-малкото, което сме способни да направим от благодарност за харизания им живот", категоричен е Генчев.

Четете още

Тервел Пулев кръсти най-малкия си син

Тервел Пулев кръсти най-малкия си син

Синът на Тервел става звезда в ЦСКА

Синът на Тервел става звезда в ЦСКА

Тервел Пулев излиза срещу здравеняк от Бруклин

Тервел Пулев излиза срещу здравеняк от Бруклин

Тервел Пулев се върна в училище

Тервел Пулев се върна в училище

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама