Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14574111 www.bgdnes.bg

7 неща, които да правим на плажа БЕЗ ПИЕНЕ И СЪН

Мнозина прекарват почивките на плажа в слънчеви бани, четене, сън и пиене, Запознайте се с 7 интересни занимания и игри на плажа за деца и възрастни, с които ще разнообразите престоя си на морето, като в същото време ще изгорите малко калории.

1. Плажен тенис

Плажният тенис е комбинация от тенис, волейбол и бадминтон. Играчите играят на корт, разделен с мрежа с височина 170 см. Хилките са по-малки, без струни, обикновено са дървени, а топките са по-меки. Плажният тенис винаги се играе по двойки и целта на играта е – както в случая с бадминтон или волейбол – топката да падне върху игрището на противника. Точките се броят точно както в тениса.
Ако нямате мрежа или сте само двама, може да начертаете поле или просто да разменяте удари с хилките.

Реклама

2. Фризби

Фризби е летящ пластмасов или гумен диск. Играта е да хвърлите диска и другия играч да го хване.
На фризби може да играете докато стоите до кръста в морето.

3. Плажен волейбол

На много плажове можете да намерите готови волейболни игрища. Тогава трябва само да вземете добра топка и да играете. За разлика от волейбола на закрито, плажният вариант предполага участието на по-малък брой участници (минимум 2 души в отбора, но реално можете да играете с 12 души).

4. Лимбо
Лимбо е парти игра, в която могат да участват произволен брой играчи. Двама души държат пръчка помежду си на определена височина. Задачата е привидно проста – целта е да минете под пръта, като се наведете назад. Във всеки кръг водачите намаляват височината. Който падне – излиза от играта. Единственият човек, който успее да премине препятствието на най-ниската височина, печели.
За да си добър в лимбо, ти трябват много силни крака и дупе, за да запазиш равновесие и да не паднеш назад.

5. Плажен футбол
Еквивалентът на традиционния футбол. Както и при волейбола, за игра е необходимо допълнително оборудване – две врати и топка. Това могат да бъдат мини футболни врати или клечки забити в пясъка.
Разрешено е докосването на топката с която и да е част от тялото, с изключение на ръцете.

6. Лов на съкровища на плажа
Снабдете всяко дете със списък (може да бъде писмен списък или списък със снимки) и кофа, в която да събира съкровищата си. Накарайте децата си да търсят дървесина, черупки, камъни, раци, нещо кръгло, нещо синьо, перо и т.н. Друг вариант е да дадете на татковците да съставят списък и мама да помамга на своето съкровище.

7. Състезание срещу водата
Не са необходими аксесоари за тази забавна плажна игра. Достатъчно е да нарисувате дълга линия на морския бряг, докъдето стигат вълните.
Състезателите стоят между линията и водата. Целта на играта е да останете в определената зона възможно най-дълго, преди краката да бъдат залети от вълни, като може да се движите, но без да пресичате линията. Последният човек, който пресече линията, печели.

Четете още

Варненци излязоха на плаж

Варненци излязоха на плаж

Левандовски на плаж в Барселона

Левандовски на плаж в Барселона

Реклама
Реклама
Реклама