Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14848517 www.bgdnes.bg

Специална поредица за тайните на КГБ: Чудовищен експеримент ражда отряд "Върховен ужас"

Тайните служби на СССР отвличат над 4000 деца

Руският Франкенщайн може да чете мисли и ползва телепатия

Това е история, която и най-развинтеното въображение не може да създаде. Но понякога реалността се оказва по-зловеща и от най-страшния кошмар. "Възможно ли е това по дяволите?!" Тази мисъл не дава покой на българския офицер от резерва Красен Костов, когато през 1993 г. съдбата го среща с мистериозен млад мъж, който говори отличен български, но с подчертан руски акцент. Андрей С. се представя за полковник от КГБ, командир на спецотряда на LH-33 - "Върховен ужас". Бойното звено е съставено изцяло от офицери, завършили подземната академия под Белгород. Това е разказът на руския военен, базиращ се на книгата на Красен Костов и неговия колега Пламен Григоров, озаглавена: "Свръхчовекът и подземната академия на КГБ".

Всичко започва с налудничав план, роден сякаш от болно въображение. Общо над 4000 деца на 5-годишна възраст са отвлечени от родителите по време на Студената война, за да станат част от чудовищен експеримент, разказва Андрей С. преди 30 години. Андрей е част от първия випуск от 1400 невръстни войници, които започват обучението си през 1973 г., за да бъдат превърнати в съвършена бойна машина.

Реклама

Едва петгодишни, всички те попадат в приказен подземен град, който е бил замислен още през 1937 г. Децата са били родени в петък, на 13 декември 1968 година. Според митологията това е денят, в който се обединяват силите на Сатаната и Бога. Затова академията се състояла само от три набора през 6 години и всички били родени на 13 декември в петък. Твърди се, че появилите се на бял свят на тази дата се доближавали до съвършенството и онаследявали не само божествената, но и сатанистката сила. Едва 800 деца от първия випуск успели да завършат пълния дванадесетгодишен курс на обучение. Останалите 600 измрели или полудели от нечовешките натоварвания. Бъдещите командоси били подбирани по специален научен метод, който включвал и антропометрията. Това било широкомащабна операция на КГБ, проведена перфектно не само в СССР, но и във всички социалистически държави. Между избраниците имало и българчета.

Още след раждането се вземат биометрични данни на децата, родени на 13 декември в петък, без значение дали са момичета или момчета. Търсел се съвършеният организъм. Тези, които отговаряли на изискванията, към 4-годишна възраст се "разболявали" от "много заразна болест". След кратко лечение от лекари на КГБ "умирали", а за да не се разпространява "заразата", били "кремирани". Родителите получавали кутийката с праха на детето си. Възкръсналият малчуган, вече с ново име, попадал в подземната академия. По-лесно било с децата от детските домове, които нямали родители.

Другите два випуска били приети в академията с кодовото наименование ВУДУ през 1979 и 1985 година. След закриването през 1990 година неуспелите да приключат пълния курс на обучение били унищожени.

Завършилите и трите нива на академията, всяко едно по 4 години, били удостоверявани със звание майор или капитан трети ранг.

Те получавали допуск до по-висшите нива на секретност в подземния град, където можели да ползват информацията в пълен обем. Андрей С. имал звание капитан I ранг (полковник) и бил командир на спецотряда на КГБ LH-33 - "Върховен ужас", съставен изцяло от офицери, завършили подземната академия под Белгород. Андрей идва в София след 1991 година и твърди, че целта му е да скъса завинаги с КГБ. Разказва своята история, защото не желае истината за ужасните експерименти на съветските тайни служби да остане завинаги скрита. Казва, че в началото на 90-те неговият отряд получил заповед да ликвидира около 20 командоси, които били използвани за черна работа. Някои от тях били измежду задържалите Горбачов във вилата му в Крим.

В зависимост от специализацията хора от подземната академия били включени в състава на свръхсекретни формирования на КГБ, специализирани в борбата с тероризма, преодоляването и създаването на обществени кризисни ситуации, провеждането на специални операции и за етническо прочистване в Чечения, Нагорни Карабах и Казахстан и разработването на научни програми, свързани с психотропните оръжия.

Реклама

Випускниците на подземната академия излизали с умения и знания, които в отделни области изпреварили значително човечеството. Андрей С. твърди, че със специално разработена цифрово-кодова система MARS-FODULA командосите и учените от подземния град можели да зомбират човечеството и биха използвали способностите си при изключително голяма опасност за цивилизацията. Повечето от тях работели под прикритие не само в държавите от бившия Съветски съюз, но и в цяла Европа. Можели да осъществят помежду си както телепатична, така и радиовръзка, използвайки специална комуникационна гривна.

Още от второто ниво на обучение, на 9-годишна възраст, наред с йогизма и бойните изкуства възпитаниците на подземната академия можели само с усилието на волята си да набират даден телефонен номер, да осъществяват телепатична връзка или да четат мисли. Те били включвани в съставите на детските и юношеските спортни отбори, които участвали в различни световни и европейски състезания. С помощта на съветските посолства получавали пълната информация за икономиката, разузнаването и контраразузнаването на дадена страна.

LH-33 всявала ужас не само сред престъпния свят, но и сред властниците в Кремъл. Многократните опити за унищожаване на командосите от "Върховен ужас" завършвали с неуспех. Полковник С. твърди, че при открита атака срещу тях от други командоси в Русия щяла да избухне гражданска война. По време на двумесечен рейд в Чечения и Нагорни Карабах в края на Студената война командоси от "Върховен ужас" избили над 30 000 души, провеждайки етническо прочистване. По всяка вероятност, за да не се вдига много шум, властващите групировки са се разбрали хората от LH-33 да напуснат Русия.

Пригожин: Битката в Бахмут е за подземния град

Съществуването на подземни градове на територията на бившия Съветски съюз вече не е тайна. В мирно време тези съоръжения се използват за различни обществени нужди, концерти, изложби и дори спортни събития. Сега ситуацията е различна. Ръководителят на руската военна група "Вагнер" Евгений Пригожин призна в началото на тази година, че неистовите усилия на Русия да превземе град Бахмут в Източна Украйна са насочени именно към поемане на контрол над "подземни градове".

Огромните катакомби представляват сложен лабиринт от над 160 км. пещери и солни мини. Но тунелите могат да се използват и като бази за войски и танкове по време на война. Преди да изпадне в немилост пред Путин, Пригожин твърдеше, че мините в района ще се окажат жизненоважни за руската офанзива. "Системата от мини в Соледар и Бахмут, която всъщност е мрежа от подземни градове, може не само да задържи голяма група хора на дълбочина от 80-100 метра, но и танкове и бойни машини на пехотата, които могат да се движат там", написа той в телеграм.

По темата работиха: Кристиан ИВАНОВ и Стилиян ВОРУКОВ

Четете още

Капитан Красен Костов: КГБ опита да създаде свръхчовек

Капитан Красен Костов: КГБ опита да създаде свръхчовек

Путин запушва устата на Пригожин, цепят "Вагнер" на две

Путин запушва устата на Пригожин, цепят "Вагнер" на две

Реклама
Реклама
Реклама