Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/16909094 www.bgdnes.bg

Престъпна небрежност е, че Габриела е вън от ареста!Адвокат Пламен Борисов с позиция по казуса с удушения Пейо Пеев

Съдът дори не е проверил къде са децата, когато пуска майката, за да се грижи за тях

Няма да се посвеня да го кажа - проява на престъпна небрежност е, че заподозряната за убийството на съпруга си Пейо Пеев Габриела е пусната от ареста! Това коментира пред "България Днес" адвокат Пламен Борисов - защитник на Велико Минков, който твърди, че е баща на 4-месечното бебе на Габриела. Тя и майката й Красимира Трифонова бяха обвинени за убийството на Пеев, чийто труп бе намерен в колата му в петък вечер на Витоша. Според Борисов съдът не си е направил труда да провери къде са децата на Габриела, когато са я пуснали под домашен арест, за да ги гледа.

Реклама

Габриела ще иска да й върнат децата, за да може да остане в уюта на жилището си, където е под домашен арест. В противен случай ще бъде тикната зад решетките, където е майка й Красимира Трифонова. Двете бяха обвинени в убийството на Пейо Пеев, като Красимира го души в колата, а дъщеря й му пречи да излезе и да се отскубне от хватката на тъщата, сочат данните на разследващите.

"Вече приключи административната процедура, която се водеше за това кой ще гледа децата. Тя не е в съда, а е административна процедура по закона за Закрила на детето. Приложена им е мярка за защита и са настанени при майката и бащата на удушения от Габриела и Красимира Пейо Пеев! Този акт подлежи на обжалване и най-вероятно майката Габриела точно това ще направи, ще обжалва. Сегашното положение на нея не й изнася, тъй като тя беше освободена под домашен арест, за да си гледа децата. Те вече са били изведени от дома й, когато се гледа мярката й за неотклонение, но наказателният съд дори не си е направил труда да провери къде са момчетата, когато се е произнасял за мярката на Габриела. Няма да се посвеня да го кажа, това е проява на престъпна небрежност! Съдът е длъжен да знае къде са децата в този случай. Тук идва и въпросът, че съдът ментално допусна, че тези две деца могат да бъдат отглеждани от една убийца и домашна насилничка", сподели притесненията си адвокат Борисов, който е убеден, че майката ще се възползва от ситуацията.

"Габриела се възползва от статута си на майка. Тя вече е получила по-облагодетелстван статут - леката мярка. Тя ще обжалва, защото децата й трябват! Ще ги използва, за да може да остане с тази мярка за неотклонение. Ако й вземат децата, Габриела ще влезе в ареста. Тя има личен интерес децата да са при нея, който е противен с интереса на самите деца! Излиза, че вероятен убиец и домашен насилник, само от факта, че е майка и ще гледа децата си, черпи права! Ако беше мъж, щеше ли да бъде пуснат под домашен арест, за да гледа децата си? Не мисля!", категоричен е юристът.

Адвокат Борисов е потресен освен от грешките на съда така и от тези на прокуратурата.

"Никой не говори, че убийството е извършено в условията на домашно насилие! С последните изменения, които бяха направени след случая "Дебора", се вижда, че е достатъчно убиецът и жертвата да са съпруг и съпруга, за да се квалифицира деянието като убийство при условията на домашно насилие. Това автоматично означава, че двете жени трябва да бъдат съдени по най-тежкия член, който предвижда доживотен затвор без право на замяна. В момента обвиненията са им по по-лекия член, който предвижда до 20 години затвор. Процесуален проблем няма, но прокуратурата можеше директно да повдигне тези обвинения, а не да трябва да се изменят впоследствие", смята защитникът на Велико Минков, който се бори да бъде вписан като баща на 4-месечното бебе на Габриела.

"Детето на Велико Минков ще расте без баща, защото процедурата за доказване на бащинството пред съда е изключително сложна и дълга! В момента, в който спечели делото, което може да е след години, изведнъж детето има баща! Ето вече имаш баща! Какво става с идентичността на това дете? Законодателят мислил ли е за тези работи", изразява своите притеснения адвокат Борисов.

"Например при разменените бебета как се случиха нещата? Лесно, защото нямаше никаква намеса на държавата. Двете страни се разбраха, направиха си ДНК тестове и майките си размениха децата. Ако там се беше стигнало до съдебен процес, щеше да е като казуса в момента с Велико Минков. Делото щеше да се влачи сигурно 4 години, което е безумие!", споделя адвокат Борисов.

Реклама

Предстои да стане ясно кога ще поиска децата си Габриела и как ще се произнесе по въпроса Темида.

Вчера стана ясно, че Софийската градска прокуратурата е протестирала домашния арест на Габриела Славова.

Прочувствен пост на Велико Минков

"Надявам се час по-скоро да възтържествува справедливостта чрез съда, а моят син да ми бъде поверен, като обещавам да дам всичко от себе си да израсне с по-големия си брат в живота си и да гледаме заедно безброй пъти Царя Лъв, напомняйки си, че горе от звездите ни гледа един татко лъв." Това написа Велико Минков в социалните мрежи.

Къде са борещите се с домашното насилие?

Къде изчезнаха всички тези неправителствени организации, които се борят с домашното насилие? Защо сега не се борят за Пейо? Този начин на мислене, че жената е само жертва, а мъжът е само насилник, не е продуктивен! Ако той беше получил защита тогава, когато имаше нужда, ако държавата беше помогнала на Пейо преди време, то тя щеше да помогне и убийците да не станат убийци! Всички сме виновни! Няма невинни в тази история!

Четете още

Габриела и майка й карат трупа на Пейо към Витоша (КАДРИ)

Габриела и майка й карат трупа на Пейо към Витоша (КАДРИ)

Убитият Пейо упояван от жена си Габриела и майка й

Убитият Пейо упояван от жена си Габриела и майка й

Реклама
Реклама
Реклама