Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/16973666 www.bgdnes.bg

Калин Евтимов от "Фермата", който сменя Караджов в "Бригада нов дом": Превърнахме старо селско училище в дом за 5 дни

Работехме по 17 часа на ден, за да успеем, имаше много сълзи от радост 

КОЙ Е ТОЙ

Калин Евтимов е на 36 години, роден в София. Над 20 години играе хандбал, бил е национален състезател, шампион и носител на купата. Играл е и в чужбина. С ремонти започва да се занимава първо сам вкъщи. Женен, с дъщеричка на 5 г. Често ходи на риболов и кара мотор. Един от запомнящите се участници във "Фермата 8: Мостът на времето". В бригада "Нов дом" изцяло е поел организацията на работния процес. Държи да има настроение, но понякога се налага да е строг и затова от време на време някои от момчетата не му се радват. Новият сезон на "Бригада нов дом" стартира по Би Ти Ви през февруари.

- Включвате се за първи път в "Бригада нов дом" с вашите момчета, г-н Евтимов. Какво беше усещането?

Реклама

- Изключително голямо предизвикателство за мен и цялата бригада е новото ни начинание. Това е моята работа и в живия живот, но в предаването е доста различно. Сроковете за изпълнение са кратки, но ние наистина даваме всичко от себе си да помагаме на хора в нужда. Каузата на това чудесно предаване най-много ни привлече с момчетата и нямаше как да не запретнем ръкави.

В процеса на работа има много напрежение, защото сме притиснати както от времето за изпълнение, така и от атмосферните условия. Ремонтите са извършвани през есенно-зимния период. Имаше моменти, в които беше много студено и бяхме изправени пред проблеми с материали и логистика. Трябваше ни много добра организация и тя се случи благодарение на това, че екипът се раздаде на макс.

- Разкажете за някои от проектите, по които работихте.

- В този сезон имаше много мащабни проекти. Не знам дали щяхме да се захванем с тях в реалния живот, защото някои от тях бяха много трудно осъществими и на трудни места. Имахме проекти, в които изобщо нямаше бани и трябваше да изградим изцяло нови помещения с ВиК. За първи сезон участваме в предаването и това ни даде много сериозна мотивация да се справим. И го направихме! 

- Какви емоции изпитахте?

- Емоциите, които изпитахме абсолютно всички в бригадата, бяха нови за нас. През петте дни, в които ремонтираме съответния обект, сме съсредоточени максимално в работата и не знаем какво ни очаква. Но в момента, в който работата приключи и хората видят какво е станало, ние сме удовлетворени и това е най-голямата победа и стимул за нас.

Имаше моменти на сълзи, в които не можехме да се сдържим, защото това е нашата кауза и мисия да направим живота на хора в затруднено положение по-добър. Това показва, че сме се справили добре.

- С какви трудности се справихте?

Реклама

- Имаше моменти, в които сме работили по 17 часа, защото времето ни притискаше. По-малко бяха дните с нормален работен ден. Но когато знаеш, че на петия ден идва семейството, не ти остава нищо друго, освен да работиш здраво и неуморно. Ползвахме печки и влагоуловители в екстремни условия. Идеи и импровизации ни идваха на момента, за да се справим.

- Кой успешно приключен ремонт ви остави най-траен отпечатък в съзнанието?

- Най-интересен и мащабен проект беше старо училище, което трябваше да превърнем в дом за 5 дни. Мисията беше изпълнена успешно и даже преизпълнихме плана. Това, че имахме кемпер, което е емблема на предаването, ни помогна много. Мария Силвестър шофираше. Това ни позволи да се разгърнем и извън София. Имаме два проекта, които са по-далеч. Интересното е, че по-голяма част са къщи, а не апартаменти, което само по себе си е голямо предизвикателство.

- Запазихте ли отношения със семействата и след ремонтите?

- Да, всички хора, на които успяхме да помогнем, ни пишат и пращат снимки. Някои от тях ни приемат за изключително близки и съм убеден, че вратите им са отворени по всяко време за нас. Имаме много покани за лятото за гостуване. Изключително съм удовлетворен от това, което свършихме. Имам само положителни емоции. Умората от снимките, които бяха много динамични, я усетихме чак накрая, когато приключихме. За първи път в живота ми се случи да почивам един месец след това. Усмивките и сълзите, които видяхме по лицата на хората, на които помогнахме, за нас бяха най-голямото удовлетворение. Много щастлив съм, че успях да бъда част от този сезон. 

- Какво не знаем за вашата бригада?

- Аз и колегата ми Симеон сме създатели на строителната бригада. И в реалния живот всички, които са снимани, целогодишно се занимаваме с дизайнерски проекти и вътрешни ремонти. Работата ни е много прецизна. Бригадата ни се състои от 6 човека, които участваме в предаването. Всеки е силен в своята област, като се стараем всеки да бъде комплексен и да може да върши най-различни строително-ремонтни дейности. От 6 години живея извън София, въпреки че съм роден в столицата. Това е от решенията, за които съм много щастлив и е едно от най-добрите. Това ми позволява да практикувам любимите си хобита - да ходя на риболов. Баща ми ме запали по него, той също е в бригадата. Участието в предаването ми показа, че времето е най-ценното нещо, с което разполагаме. Затова гледам свободното време да прекарвам с хора, които обичам.

- Какви спомени пазите от участието във "Фермата"?

- Беше незабравимо преживяване. Изолацията те кара да си пренаредиш приоритетите. Замисляш се за основни неща, които анализираш и обмисляш. Като урок ми остана това, че когато си мислиш, че си на предела на силите и не можеш да продължиш, винаги може да откриеш в себе си нови сили. Намерих приятели, с които две години по-късно поддържаме контакт и ходим заедно на почивки. Приятелите са много важни и трябва да ги цениш.

Четете още

Мария Силвестър: Мога да карам ТИР и камион

Мария Силвестър: Мога да карам ТИР и камион

Калин от „Фермата“ сменя Караджов в "Бригада Нов дом"

Калин от „Фермата“ сменя Караджов в "Бригада Нов дом"

Реклама
Реклама
Реклама