Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1772983 www.bgdnes.bg

Депутатите пропищяха от паяци

Депутатите пропищяха от паяци. Служители на Центъра за градска мобилност масово започнали да вдигат колите на народните избраници.

Причината е, че след като общината отстрани загражденията на депутатския паркинг, част от избраниците спират колите си встрани от знака. Заради навалицата от автомобили рано сутрин преди заседания част от депутатите спирали на границата на паркинга. Паяци на столичната фирма за градска мобилност обаче започнали да вдигат возилата, без окото им да мигне, оплакаха се пред "България Днес" потърпевши.
"Едва си спасих колата, бях спрял съвсем на ръба на предишните ограждения, защото няма място. Ама не можело - така ми отговарят! Хубаво, че ми звъннаха да ме предупредят, че вдигат колата ми", заяви независимият депутат Кирил Гумнеров. Лидерът на коалиция "Не на Европейския съюз" заяви, че ще настоява отново да се върнат огражденията или да се отдели сума от бюджета на парламента, за да могат депутатите да паркират без проблем и около паркинга. "Или да направят поне тази зона безплатна и за хората, и за нас", смята още Гумнеров. Депутатът подкрепи тезата на колегата си от БСП Михаил Миков, че въпреки охраната без заграждения всеки може да се промъкне и да постави взрив под колата на който и да е избраник.

Реклама

Същата неволя споходила и депутати от управляващата партия. Бившият областен координатор на ГЕРБ Ц Пазарджик, Иван Иванов едва спасил возилото си от паяка преди ден, разказа самият той. Иванов спешно изтичал навън, за да не му вдигнат колата, след като колеги му позвънили, че виждат как "опаковат" автомобила му. "Спасих си колата и дори успях да помогна на някои от независимите, на тях също се опитаха да им вдигнат колите", сподели Иванов пред "България Днес".

Радикално решение на проблема с паркинга е намерил независимият Марио Тагарински. След като му дошло до гуша да трепери за возилото си, когато не намери място в паркинга, той си купил стикер за паркиране в цялата зона около събранието. "Въобще нямам намерение и не искам да паркирам тук. Купих си стикер за цялата зона и си паркирам без проблем", сподели Тагарински.

 

Общинари си раздадоха
450 бона бонуси

Столични общински съветници си раздадоха бонуси в размер на над 450 000 лева за добре свършена работа през 2012 г. Въпреки трудното финансово положение, в което се намира държавата, общинарите са се възнаградили щедро за труда си в Надзорния съвет на Общинската агенция по приватизация.
Членове на трите общински структури - Надзорния съвет на Столичната агенция по приватизация, Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд и Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия, са общински съветници, зам.-кметове и представители на администрацията. Девет са общинските съветници, които са членове на Надзорния съвет. Те се определят на квотен принцип от различните партии в общинския съвет. Хонорарите се изчисляват по точно определена формула Ц 350%, умножено по средната заплата на щатните служители в дадената агенция. За 2011 г. стойността на възнаграждението е около 700 лева.
През 2011 г. те са си раздали по-малко пари - около 390 000 лева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама