Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1789142 www.bgdnes.bg

Борисов: Срещу мен е бил подготвян атентат с поръчител Ахмед Доган

Срещу Бойко Борисов е бил подготвян атентат с поръчител Ахмед Доган, преди години. Подалият оставка премиер съобщи това пред депутатите в парламента в отговор на Христо Бисеров.

Борисов поиска парламентарна анкетна комисия да разгледа секретен документ, който показва, че животът му е бил заплашван.

Той заяви: „Да се види документ на директор на разузнаването, материал от партньорска централа, в която се уведомява, че се подготвя атентат към мен. Вие минахте границите и искам да знаят хората. Там се казва, че заради това, че накърни много сериозни интереси на международната организирана престъпност и поръчител е Ахмед Доган. Да ми прехвърляш такава глупост, нямам жал. Страшни са тези, които ме поръчват. И са много страшни. Никой не смееше да ги хваща и да ги екстрадира. Определете една комисия и прочетете".

Реклама

Отидете, проверете автентичността на този документ, това е по време на вашето управление, досега си мълчах, каза той от парламентарната трибуна.

Благодаря на всички, които са ни подкрепяли и които не са ни подкрепяли. Моля да запазим реда в държавата в последните месеци, допълни Борисов.

Христо Бисеров пък каза: „Нека се разсекрети папката Лалае, за да се види как представител на подземния свят казва „Бойко взе парите".

Малко след като премиерът Бойко Борисов дойде в пленарната зала, депутатите гласуваха оставката на кабинета му. "За" гласуваха 209 от присъстващите в залата 215 народни представители. Петима бяха "против", въздържа се един.

Благодаря, че приехте нашата оставка, която вчера депозирахме. След малко ще го кажа и на хората. Ще ги помоля и да се разотидат, каза Борисов.

Борисов излезе веднага от залата и се отправи през централния вход на парламента към митингуващите в негова подкрепа. С него бе и вицепремиерът Цветан Цветанов, който първи с мегафон се обърна към хората. "Червени боклуци" и "Победа" скандираше множеството.

"Скъпи приятели, благодаря ви за подкрепата на правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов - каза Цветанов пред протестиращите. - Вие не сте с качулки и закрити лица. Вие сте с открити лица пред лидера на ГЕРБ. Само преди минути желанието на премиера да подаде оставка беше гласувано от парламента. Ще дадем втори мандат на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов, защото това е най-доброто за България. Нека бъдем хората на разума и хората, които ще упражним конституционното си право с гласуване, а не с агресия".

"Благодаря ви за подкрепата - взе след него думата Борисов.- Благодаря на тези, които са дошли с машините и животните, защото ние ви дадохме субсидиите. Искам да ви помоля за следното - никакви протести довечера, мирничко, тихичко, отивайте се. Всеки който ме обича и уважава, от тук да си отиде вкъщи. Всеки, който отиде на "Позитано", ще го считам за провокатор. Ние правим градинки и паметници, не искам да се рушат. На изборите хората определят своята подкрепа".

Около 2000 - 3000 души приветстваха Бойко Борисов и Цветан Цветанов пред сградата на Народното събрание. По данни на полицията обаче митингуващите са били около 7000. Борисов мина край хората, поздрави ги, но отказа да отговаря на журналисти. Хората скандираха "Искаме си Бойко".

После премиерът в оставка Бойко Борисов отново влезе в парламента през главния вход.

Реклама
Реклама
Реклама