Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18226293 www.bgdnes.bg

Окончателно: Съдът спря новата организация на движението по „Патриарха”

Върховният административен съд остави в сила разпореждането на Административния съд в София за организацията на движението в центъра. С него са прекратени действията извършвани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмет по транспорт Илиян Павлов по въвеждане на нова постоянна организация на движението по бул. "Витоша", бул."Патриарх Евтимий" и ул."Проф. Фритьоф Нансен" чрез разчертаване на нова пътна маркировка, поставяне на пътни знаци, преградителни съоръжения и т.н.

Съдът е приел, че липсата на актуален генерален план за организация на движението за процесния участък, както и за цялата община, обуславя извод за неоснователно извършване на действия по въвеждане на нова постоянна организация на движението на посочените локации, предаде Нова телевизия.

Съдебният състав е установил, че не са спазени изискванията за организиране на движението по пътищата, отворени за обществено ползване, а именно не е проведена съгласувателна процедура на предварителния проект на Генерален план за организация на движението. Не е изпълнено и изискването окончателният проект на плана да е одобрен от общинския съвет по предложение на кмета, придружен от протокола на ЕСУТ за приемане на окончателния проект.

Определението по административното дело на ВАС е окончателно.

Четете още

Петър Стоянович: За три часа видях един велосипедист на Патриарха

Петър Стоянович: За три часа видях един велосипедист на Патриарха

ПЪЛЕН ХАОС! Интернет ИЗБУХНА заради новата маркировка на бул. "Витоша"

ПЪЛЕН ХАОС! Интернет ИЗБУХНА заради новата маркировка на бул. "Витоша"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама