Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1988898 www.bgdnes.bg

Жорж Ганчев: ГЕРБ едва ли ще се престрашат да съставят правителство

По повод на предстоящата пресконференция на ГЕРБ, Жорж Ганчев каза, че не очаква от бившите управляващи да се опитат да съставят правителство при разпределението ан силите в новия парламент.


Според Ганчев, по никакъв начин не би трябвало да се допуска хората на Бойко Борисов да припарят до властта, след всичко, което те сътвориха за послединте четири години.

Реклама

"Заради тях живеем в държава на абсурдите, ако Франц Кафка ни гледа от небето, със сигурност ще каже, че сме го задминали", коментира народният трибун. Той прогнозира, че БСП и ДПС ще съумеят да направят програмно правителство, но предупреди, да не се ползват от услугите на Атака.

Според Ганчев, Волен Сидеров и хората му продължават да се заиграват с проблемите на хората и се държат антидемократично и фашизоидно. Жорж бе категоричен, че в новия кабинет имат място способни българи като проф. Димитър Иванов.

Според него, Иванов, който се познава бегло с Орешарски, може да бъде много полезен, ако получи висок пост в кабинета и заедно с колегата си може да направи много за подобряване на икономическото положение на страната.

В този смисъл, Жорж Ганчев препоръча да се вземе веднага нисколихвен заем от 3-4 милиарда лева и да се оживи потреблението в страната. Само така ще се увеличи икономическия растеж и ще се раздвижи бизнеса , категоричен бе Ганчев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама