Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1989004 www.bgdnes.bg

Екатерина Михайлова пред БЛИЦ: Очаквам ГЕРБ да каже, че ще правят сами правителство

"Очаквам ГЕРБ да каже, че ще правят сами правителство."

Това обяви Екатерина Михайлова от ДСБ. Представители на други политически сили също споделиха очакванията си от предстоящата пресконференция на ГЕРБ.

"Очаквам да кажат, че ще съставят собствено правителство. Ще видим какво ще кажат, но нагласите ми са такива", обяви тя.

Реклама

Даниела Дариткова от ГЕРБ, която отново ще бъде народен представител, обяви, че няма да коментира преди официалната пресконференция на партията, която е насрочена за 13,00 часа.

"Вижте, ГЕРБ сами е поставиха в тази ситуация. Нали знаете, че кой каквото си направи сам, друг не може да му го направи. Народът мъдро го е казал. Вярвам, че ще се опитат да направят правителство. Лично аз очаквам обаче изненади в позицията на други партии", обяви Мартин Димитров.

"ГЕРБ може да излъчат правителство на малцинството, но това е само бавене на времето и тупкане на топката. Не е полезен ход. Иначе за мен няма изненада в това действие. Очаквам просто ритуално да примат мандата, но това не е алтернатива за управление на страната", обяви Асен Агов от ДСБ.

Лидерът на РЗС Яне Янев отказа коментар на този етап.

Лидерката на ЕНП Мария Капон също не очаква ГЕРБ да успеят да съставят правителство. Според нея обаче очертаващата се коалиця между БСП, ДПС и Атака прилича на отношенията между съпруга и любовница, когато говори само мъжа. А какъв ще е курсът на такова правителство щяло да се разбере по отношението му към проекта за АЕЦ "Белене".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама