Реклама
https://m.bgdnes.bg/da-pomognem/article/14935392 www.bgdnes.bg

Майка на 4 деца продава всичките си имоти, за да спаси сина си!

Момченцето получава рядко срещания автоимунен енцефалит след инфекция

Деси Томова e майка на четири деца, но голямата й грижа е най-малкият Джони - на 5 години. След първата му годинка неочаквано настъпва обрат в развитието на момчето. Стига се до тежки диагнози и операции, включително до рядко срещано автоимунно заболяване, чието лечение застрахователите не заплащат. За да осигури лечение на Джони, Деси Томова продава всичките си имоти, а семейството й е затънало в дългове.

"Малко след първия рожден ден на Джони той се разболя и вдигна температура. Спря да ходи, не можеше да седи без помощ и дори не успяваше да си намери биберона, докато лежи в легълцето си. Изследване показа над 8 см тумор в мозъка. Трудно намерихме болница с необходимата техника и неврохирург, който може да оперира толкова малко дете. Направиха операцията, но се оказа, че са махнали съвсем малка част от тумора. Джони получи хидроцефалия и имаше огромна подутина отзад на главата", споделя Деси Томова.

Реклама

Целият тумор е премахнат с втора операция, този път в Истанбул. Малко по-късно идва COVID пандемията, а физиотерапията на момченцето прави неговата майка вкъщи с подръчни материали.

"Най-накрая попаднах на украинска невроложка, чието дете също има проблеми. Тя каза, че Джони е с PANDAS - нарушение на имунната система. В случая на сина ми това е вид автоимунен енцефалит вследствие на стрептококова инфекция. Затова винаги след като изпишат на детето антибиотик, то се подобряваше. Невроложката ми изписа тестове и терапии, но всичко трябваше да си плащаме сами. Понеже тази диагноза не е позната в голяма част от света, застрахователите не заплащат лечението й. А с мъжа ми сме толкова задлъжнели, че на него му е забранено да напуска емирствата, където работи. Още един млад невролог потвърди, че е PANDAS. И аз го помолих за някакво лечение, защото около 10 юни тази година детето спря да яде, да пие, да ходи, да говори", споделя още борбената майка.

Понеже Джони е с автоимунен енцефалит от 4 години, той е вече тежък случай. Използва се и лекарство, което обичайно се ползва при онкоболни.

"Важното е, че има лечение, но не се постига пълно излекуване. Детето се довежда до възможно най-доброто състояние, което след това трябва да се поддържа. При евентуална следваща стрептококова инфекция трябва да започне моментално антибиотично лечение, за да не се влоши състоянието. А Джони може да се подобри след 3, но е възможно и да е след 10 процедури", допълва майката на болното дете.

Родителите на Джони разчитат на благотворителни кампании и на добрината на хората.

Който желае, може да помогне за възстановяването на Джони чрез платформата GoFundMe: https://www.gofundme.com/f/help-our-johnny-recover, чрез PayPal: https://www.paypal.me/Letshelpjohnny или чрез банков превод в Банка UniCredit:

IBAN: BG26UNCR70001524624650, титуляр на сметката е Каролина Томова (сестра на Джони).

Средства се набират и чрез фейсбук страницата Благотворителен базар - Да помогнем на Джони.

Четете още

ЧУДОТО СЕ СЛУЧИ! Присадиха сърце на бебето Кристин!

ЧУДОТО СЕ СЛУЧИ! Присадиха сърце на бебето Кристин!

КОШМАР! Баща без око мизерства с трите си деца

КОШМАР! Баща без око мизерства с трите си деца

Сърчицето на Кристин бие с 300 удара в минута

Сърчицето на Кристин бие с 300 удара в минута

Кристо продължава да се бори за живота на майка си

Кристо продължава да се бори за живота на майка си

Реклама
Реклама
Реклама