Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18179698 www.bgdnes.bg

Ваня Джаферович: Хърватия плаши със средна линия

Бившият футболист и водещ на "Сървайвър" Ваня Джаферович ще подкрепя родната си Хърватия на Евро 2024. Пред "България Днес" той сподели, че халфовата линия е най-опасното оръжие на тима. Балканският отбор ще изиграе първия си мач на шампионата днес от 19,00 ч. срещу Испания. В същата група "В" са още съставите на Италия и Албания, които се срещат също днес, но от 22,00 ч.

"Модрич, Брозович и Ковачич ще водят отбора напред. В атака положението не е толкова розово. Анте Будимир от "Осасуна" е твърде бавен, нуждаем се от по-технични нападатели" - казва Ваня и похвали защитата и вратаря Доминик Ливакович.

Реклама

Джаферович предпочита трудна група, защото "шахматистите" се справят по-добре в по-напрегнатите ситуации. 

"Видя се на предишното европейско как Хърватия се затрудни в по-лека група - добавя бившият футболист - Имат повече воля с по-тежки съперници и мисля, че ще стигнат далеч в турнира."

В същото време стана ясно, че Аймерик Лапорт най-вероятно ще пропусне първия мач на Испания срещу Хърватия. Защитникът на "Ал-Насър" е почувствал мускулен дискомфорт и това е причината да не се включи в последната тренировка на иберийците. Това означава, че Начо Фернандес ще бъде титуляр в центъра на защитата заедно с Робин льо Норман. Според испанските медии за някои от състава, на който ще заложи Луис де ла Фуенте, няма съмнения. Унай Симон ще е на вратата, а Дани Карвахал и Алекс Грималдо по двата фланга на защитата. Родри и Фибиан Руис ще бъдат в халфовата линия, а Педри ще действа пред тях. В нападение се очаква да започнат Алваро Мората, Нико Уилямс и Ламин Ямал.

Четете още

Жени Джаферович с коренна промяна

Жени Джаферович с коренна промяна

Ваня Джаферович стана келнер

Ваня Джаферович стана келнер

Ваня Джаферович се страхува за живота си, ето какво призна

Ваня Джаферович се страхува за живота си, ето какво призна

Спортисти са властелини на телевизионната арена

Спортисти са властелини на телевизионната арена

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама