Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18218400 www.bgdnes.bg

Бронзовият медалист от САЩ '94 Ивайло Андонов: Отличен 6 за младите на Испания

Мачът с Италия е интересен и непредвидим, Германия ще има проблеми

Испания и Италия със сигурност са сред фаворитите за спечелване на европейското първенство по футбол, смята легендата Ивайло Андонов. Бронзовият медалист от великото за България световно първенство в САЩ през 1994 година очаква интересен и оспорван двубой. "Ла фурия роха" и "скуадра адзура" се изправят един срещу друг тази вечер от 22:00 часа българско време в голямото дерби на груповата фаза от Евро 2024. Испанците стартираха турнира повече от убедително с успех 3:0 над Хърватия, а италианците обърнаха Албания за 2:1.

"Двата тима изиграха само по един мач и още е трудно да се дават генерални оценки и прогнози. Виждаме, че и двата състава се придържат към собствения си стил. Очаквам интересен мач. Италианците вече преодоляха периода с онези типично тактически мачове от 90-те години например. В днешно време трябва да играеш съвременен футбол, ако искаш да печелиш. На Испания им потръгна и се разви добре мачът им срещу Хърватия. Който се заблуждава само от една среща обаче, значи много бърка", коментира

Андонов. 56-годишният специалист от Благоевград похвали младите играчи на това европейско първенство.

Реклама

"В Испания работят от дълги години изключително за младите таланти. Трябва да им ръкопляскаме за това. Щом вкарваш толкова млади играчи в отбора, значи оценката е отличен 6. Ламин Ямал вече счупи няколко рекорда. Навремето имаше по един-двама играчи под 20 години на целия форум, а сега са по един-двама във всеки отбор. Наредбите вече дават възможност на клубовете да подписват дълги договори с талантите си. Нека и в България собствениците на клубове да не си запушват ушите. Не да налагат, а да подготвят юношите, те сами ще се наложат", убеден е Андонов. В своята активна кариера той играе един сезон в испанската Примера дивизион. През 1994/95 година носи екипа на "Албасете", където вкарва 4 гола в 24 мача. След това нападателят преминава и през германските "Арминия" (Билефелд) и "Унион" (Берлин).

"Германия ми се сториха доста свежи, подготвен отбор. Очаквам обаче да имат проблем в някой от мачовете си най-вече заради младостта в състава им. Винаги може се намери начин някой да ги затрудни. От друга страна, Кроос и Гюндоган са много добре познати и отборите ще са подготвени срещу тях. Разбира се, германците са един от големите фаворити. Освен че са домакини, имат футболния потенциал и мотивацията да спечелят европейското", смята Ивайло Андонов.

Четете още

Вижте кои са най-големите млади таланти на Евро 2024

Вижте кои са най-големите млади таланти на Евро 2024

Дейвид Мойс: Мактоминей може да спаси Шотландия

Дейвид Мойс: Мактоминей може да спаси Шотландия

НЕЛОВКО! Грешникът за Чехия рекламира гащи на Роналдо

НЕЛОВКО! Грешникът за Чехия рекламира гащи на Роналдо

Португалия грабна инфарктна победа срещу смела Чехия

Португалия грабна инфарктна победа срещу смела Чехия

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама