Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18226909 www.bgdnes.bg

Андрей Желязков: Дано Мбапе се завърне по-скоро

Нидерландия бяха колебливи на старта, срещу Франция ще е интересно

Франция без Килиан Мбапе ще има трудности срещу Нидерландия, смята легендарният български футболист Андрей Желязков. Бившият нападател на националния ни отбор даде мнението си за големия мач от днешната програма на Евро 2024 между Нидерландия и Франция от група "D".

"Двата отбора несъмнено ще направят интересен двубой. Нидерландия изигра леко колеблив мач срещу Полша (2:1) в първия кръг. Надявам се звездата на французите Килиан Мбапе да се завърне в игра по-скоро", сподели Желязков пред "България Днес". 

Реклама

Като футболист Жужо прекарва 3 години в Нидерландия, където носи екипа на "Фейенорд". Превръща се в легенда на клуба от Ротердам, отбелязвайки 30 гола в 76 мача. Става шампион с червено-бялата фланелка и вдига купата на страната.

"До момента наблюдаваме интересно европейско първенство. Организацията на мачовете и провеждането им е много добра. Към тази дата бих дал отлична оценка на турнира в Германия. Надявам се да има още запомнящи се моменти от него", казва още Желязков.

Килиан Мбапе вече поднови тренировки с националния отбор на Франция въпреки счупения си нос. Суперзвездата на "петлите" получи контузията в мача срещу Австрия (1:0). Той тренира с превръзка на носа. Мбапе се включи в следобедното занимание на тима в Падерборн около 30 минути след своите съотборници. Той се подготвяше индивидуално и под погледа на един от помощниците на Дидие Дешан. Почти сигурно няма да се рискува с прибързано завръщане на Мбапе на терена. Очаква се той да пропусне оставащите два мача на Франция от груповата фаза на турнира.

Четете още

Бронзовият медалист от САЩ '94 Ивайло Андонов: Отличен 6 за младите на Испания

Бронзовият медалист от САЩ '94 Ивайло Андонов: Отличен 6 за младите на Испания

ИДЕЯ: Мбапе да играе с маска от "Костенурките нинджа"

ИДЕЯ: Мбапе да играе с маска от "Костенурките нинджа"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама