Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18228276 www.bgdnes.bg

12 евро за бира и наденичка в най-голямата фен зона в света (РЕПОРТАЖ)

Изкуствена морава се ширна пред Бранденбургската врата

12 евро за малка бира и наденичка ще се бръкне всеки привърженик в най-голямата фен зона в света. Тя е разположена пред Бранденбургската врата в Берлин.

Фен зоната в германската столица се състои от две подзони, разположени в непосредствена близост. Едната е пред Райхстага, но там могат да се съберат само 10 000 души. Но сърцето на 31-дневния фестивал е тази пред Бранденбургската врата. Площта пред нея е превърната временно в огромно футболно игрище с изкуствена морава. Размерът й е колкото 10 терена. Положени са 24 000 квадратни метра изкуствена трева. 

Реклама

Едновременно може да събере стотици хиляди фенове, казват служителите там. За тях са разположени куп огромни екрани, като най-големият е повече от внушителен.

Входът е безплатен, но за сметка на това цените вътре са доста солени, видя "България Днес". Една малка бира струва 6 евро. Допълни ли се с наденичка, цената скача двойно. Чаша вино е 7 евро, а безалкохолното е 4. Порция пържени картофи излиза 5 евро. Реши ли фенът да заложи на нещо по-хранително, трябва да приготви от 7 евро нагоре. 

До обяд във фен зоната е пусто. Напред-назад щъкат само служителите и стюардите, които получават последни наставления за работата си. Привържениците започват да се стичат с наближаването на първия мач за деня. В сряда около фен зоната могат да се видят ходещи заедно хора с фланелки на Германия и Албания. Не ги спира дори мрачното и дъждовно време. Всички те съжителстват мирно и кротко. Балканците са особено колоритни. 

"Ще направим изненада", прогнозира Албан от Тирана пред "България Днес" за мача с Хърватия. Часове по-късно прогнозата му се сбъдва.

За дните без мачове домакините са подготвили концерти, представления и диджей сетове. 

Заради изграждането на фен зоната достъпът до Бранденбургската врата е ограничен от съображения за сигурност. Така пред един от символите на Берлин е неестествено пусто.

"Така беше само в най-тежкия локдаун при коронавируса", споделя един от стюардите.

Около нея се допускат само служителите, доброволците и журналисти. 

Четете още

Бронзовият медалист от САЩ '94 Ивайло Андонов: Отличен 6 за младите на Испания

Бронзовият медалист от САЩ '94 Ивайло Андонов: Отличен 6 за младите на Испания

НЕЛОВКО! Грешникът за Чехия рекламира гащи на Роналдо

НЕЛОВКО! Грешникът за Чехия рекламира гащи на Роналдо

Реклама
Реклама
Реклама