Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17169951 www.bgdnes.bg

Герой на "Левски" бележи в памет на дядо си

Марин Петков отбеляза първия гол за победата на "Левски" над "Пирин" (Бл) с 2:1 и го отпразнува със сълзи в очите. Играчът на "сините" посочи с пръсти към небето.

По този начин Петков почете паметта на своя дядо, научи "България Днес". В деня на мача ставаха 40 дни от смъртта му. Двамата са били изключително близки и Марин приема тежко загубата му. Съотборниците му се опитаха да го успокоят, след като видяха сълзите в очите му. Петков дори се скри за кратко в прегръдката на Хосе Кордоба.

Реклама

Рикардиньо по традиция посвети гола си на своя баща. Бразилецът козирува и сочи към небето след всяко свое попадение. Баща му е бил полицай. Умира от ковид по време на пандемията.

"За всяка "деветка" е важно да вкарва - сподели Рикардиньо. - Още по-щастлив съм, че бихме с този гол. Най-важното е да побеждаваме. Ако вкарвам, чудесно - това ми помага да добивам увереност и винаги ще се раздавам до последно. Ние сме голям отбор и дано продължим по този начин. Това е първият мач за годината, победата дава допълнително увереност да преследваме целите си."

За първи път от повече от година и половина в групата на "Левски" се завърна Билал Бари. Нападателят дълго лекува тежка травма, като претърпя две операции. Заради лошия терен треньорът Николай Костов не рискува с пускането му в игра срещу "Пирин". При добро стечение на обстоятелствата Бари може да се завърне за няколко минути в следващия мач на "сините". На 24 февруари "Левски" посреща "Арда" на "Герена" от 17,45 ч.

Треньорът на Николай Костов остана много доволен от победата над "Пирин", изкована с човек по-малко повече от едно полувреме.

"Доволен съм от победата - обяви наставникът. - Избрахме да играем по-активно през второто полувреме, въпреки че сме с човек по-малко. Това беше правилната ни тактика, защото имахме добър контрол над играта, над топката. Държахме далеч от нашата врата съперника и това бе решаващо за трите точки. При първа възможност ще даваме шанс и на най-новите играчи. Нямахме възможност Патрик Мислович да го подготвим даже теоретически за нашата игра, която е доста сложна. Но ще получава шансове. От Лима съм доволен, доволен съм и от Охене. Той не е подготвен за повече от 45 минути и решихме те да бъдат през второто полувреме."

Четете още

С 10 души "Левски" започна с победа в Благоевград

С 10 души "Левски" започна с победа в Благоевград

"Левски" е шампион по фенове

"Левски" е шампион по фенове

Реклама
Реклама
Реклама