Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17186915 www.bgdnes.bg

Проклятие мъчи "Герена". Футболисти напускат, когато...

Феновете на "Левски" заподозряха любопитно проклятие на "Герена". Оказва се, че която звезда на "сините" изгрее на официалния магазин, напуска тима след това.

Тази негативна традиция започна през 2021 г. Тогава образите на близнаците Борислав и Радослава Цоневи бяха сложени на входа на магазина. Няколко месеца по-късно един след друг те се разделиха с тима.

Реклама

По-късно феншопът на "Левски" претърпя ремонт. След него на входа се появиха образите на Георги Миланов и Ивелин Попов. Първият напусна "Герена" в посока ОАЕ миналата зима. През лятото Попето си тръгна сърдит на "сините" в посока "Ботев" (Пд). Последва рембрандиране на магазина и двамата напуснали бяха сменени. Вместо тях изгряха образите на Рикардиньо и Андриан Краев. За бразилеца усилено се говори за интерес от руски клубове и евентуален трансфер. Доскорошният капитан отказа да поднови договора си с "Левски" и бе пратен да тренира с втория отбор.

В началото на годината от "Герена" затвориха отново магазина за няколко дни.

"Само да не сложат Уелтън отпред", тюхкаха се феновете.

За тяхно съжаление се случи точно това. Звездата на "сините" изгря на мястото на Краев. И дни по-късно бе продаден на "Гамба" (Осака). Изпращането му бе именно в магазина на "Герена", където се изви огромна опашка от фенове, искащи да си вземат довиждане със звездата. Докато чакаха, привържениците се разговориха кой ще замени образа на Уелтън отпред. Най-големите им опасения бяха за Хосе Кордоба, който е най-скъпият играч на "Левски".

"Сложат ли го, ще е следващият продаден", обявиха някои от тях.

Един от любимците на феновете на "сините" Георги Иванов-Гонзо се завърна на "Герена". Бившият нападател е част от специална кампания по случай 110-ата годишнина на клуба. "Сините" са събрали 11 легенди. Освен Гонзо в кампанията участват още Наско Сираков, Стефан Стайков, Стефан Аладжов, Пламен Николов, Божидар Искренов, Николай Илиев, Емил Велев, Даниел Боримиров, Христо Йовов и Живко Миланов. Предстои и изготвянето на специални официални екипи на тима, посветени на годишнината.

Четете още

Герой на "Левски" бележи в памет на дядо си

Герой на "Левски" бележи в памет на дядо си

С 10 души "Левски" започна с победа в Благоевград

С 10 души "Левски" започна с победа в Благоевград

200 метра опашка от фенове на "Левски" за довиждане с Уелтън

200 метра опашка от фенове на "Левски" за довиждане с Уелтън

Уелтън с емоционална изповед: "Левски" е моето семейство!

Уелтън с емоционална изповед: "Левски" е моето семейство!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама