Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5250294 www.bgdnes.bg

АББА се събраха само за една вечер

Великолепната четворка от култовата шведска поп група АББА се събраха за рядка съвместна публична изява, присъствайки на откриването на ресторант в Стокхолм, вдъхновен от мюзикъла „Мама Миа!”.

Бени Андерсон, Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгста се появиха в сряда вечерта на откриването на гръцката таверна на бившия им колега и член на групата Бьорн Улвеус, където гостите бяха поканени да пеят песни на АББА. Членовете на групата не пяха и не позираха за снимки заедно и отхвърлиха вероятността да излязат някога отново заедно на сцена, като Андерсон заяви: „Не мисля, че може да се случи”. „Ние сме тук, за да се забавляваме”, добави Улвеус.

Реклама

Ресторантът, в който музиканти и актьори си взаимодействат със сервитьори и гости е вдъхновен от стила на гръцкия остров, показан в мюзикъла и филма „Мама Миа!”. Oбстановката е доста гръцка – маслинови дръвчета, сувенири от „Мама Миа”, синьо-бели покривки са част от украсата, а на баровете се предлага узо.

И докато някои от забавленията са на шведски, песните все още се изпълняват на английски и беше съобщено, че скоро ще има и английска версия на програмата.

АББА превзе света през 70-те и началото на 80-те години на миналия век с хитове като Waterloo и Dancing Queen. Известният квартет, в който някога двойките бяха женени, не са виждани заедно от 2008 г. И в петък, на откриването на заведението на Бьорн, те дойдоха отделно един от друг.

Въпреки настоятелните призиви да се съберат отново и фактът, че преди около 10 години им бяха предлагани 1 млрд. долара, за да се съберат пак на сецената, Андерсон още преди 2 години обяви, че това няма как да се случи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама